Business

#1 Ondernemen doe je zo!

Vanaf vandaag post ik iedere week op dinsdag een artikel over ondernemen, dit kan uiteenlopen in tips, workshops of mijn ervaringen. Vandaag geef ik je tips hoe je het beste een content kalender kan maken voor jouw blog of wellicht jouw bedrijfswebsite.

Content en Google

Zoals de meeste ondernemers wel weten is Google gek op content. Het bedenken van content is vrij lastig wanneer je geen inspiratie hebt. Wellicht is een content marketing training iets voor jou.

Het maken van een content kalender

Iets wat cruciaal is voor de bloggers onder ons, het goed verdelen van blogs, inplannen van blogs en de bijbehorende share acties op Social Media. Wat ik zelf altijd doe wanneer ik inspiratie heb voor een nieuw artikel schrijf ik of kernwoorden of de toekomstige titel op in een Word Spreadsheet in Google Drive.

Mijn content kalender is erg simpel maar wel effectief, ik maak een excel sjabloon ook in Google Drive, met een aantal kolommen en rijen, per dag vul ik in welk artikel er online komt. Omdat ik vaak vooruit werk, heb ik mijn planning al voor 2 weken klaar.

Vooruit werken

Ik raad het ook iedereen die een druk leven heeft zeker aan om vooruit te werken. Ik ben fulltime moeder en ondernemer, en vaak komt er wel iets tussen waardoor ik bepaalde dingen moet laten liggen. Omdat ik dus vooruit werk hoef ik mij geen zorgen te maken over blogs die niet online komen.

Want wil je dat jouw blog meer bezoekers krijgt? Dan is content koning! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je artikelen moet schrijven waar je zelf niet achter staat.

Nog even kort samengevat:

  1. Inspiratie? Schrijf kernwoorden of titels op in een Word Spreadsheet
  2. Maak een excel sjabloon (desnoods in Google Drive, want deze app kun je ook op je smartphone beheren)
  3. Schrijf artikelen vooruit (het liefst 2 weken)

Tip: gebruik je WordPress voor je blog of website? Dan kun je blog berichten inplannen en automatisch laten publiceren op de datum en tijdstip dat jij wilt.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply