Business

10 website begrippen die handig zijn om te weten

10 website begrippen die handig zijn om te weten

Laat je een maatwerk website bouwen door Best4u, dan kunnen er veel termen op je afkomen waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Onze teamleden zijn inmiddels zo doorgewinterd in het vak van web development, dat ze het geen enkel probleem vinden om de begrippen aan je uit te leggen.

Maar aangezien we ons ook kunnen voorstellen dat je wat input wilt voordat je bij ons aan tafel schuift, behandelt Best4u in het blog van deze week 10 begrippen die handig zijn om te weten!

Above the Fold

De Engelse term voor ‘boven de vouw’. Dit kun je in feite zien als het gedeelte dat gepresenteerd staat, voordat je begint te scrollen op een website. Hier staan vaak belangrijke elementen in vermeld.

Back- en frontend

De back- en frontend zijn de gedeeltes die aan de voor- en aan de achterzijde van een website getoond worden. De backend is alleen zichtbaar voor de beheerders van een website.

CMS

Afkorting voor Content Management Systeem. In dit systeem kun je de website gestalte geven door landingspagina’s toe te voegen. WordPress is een voorbeeld van een CMS.

CSS

CSS

CSS is een afkorting voor Cascading Style Sheets en moet niet verward worden met een CMS. Dit is, net zoals PHP en JavaScript, een programmeertaal.

FTP

FTP staat voor File Transfer Protocol. Dit element zorgt ervoor dat bestanden gemakkelijker overgebracht kunnen worden van server tot server.

Hosting

Hosting is een service waar je een beroep op moet doen om een website te kunnen laten runnen. Je kunt dit zien als een soort vergaarbak, waar al jouw content (zoals afbeeldingen en video’s) gestald worden.

Sitemap

De sitemap is een verzameling van alle pagina’s die geportretteerd staan op jouw website. Dit overzicht staat vaak in de footer van een website gepresenteerd.

SSL certificaat

Het SSL certificaat zorgt ervoor dat andermans computer op veilige wijze verbonden kan worden met jouw website. Voluit wordt er ook wel gesproken van een Secure Sockets Layer.

UX

UX is een afkorting voor User Experience. Dit begrip richt zich op alles wat te maken heeft met de gebruikerservaring. Het doel met UX is om de gebruikerservaring zo positief mogelijk te laten verlopen.

Wireframe

Kort overzicht van hoe een website eruit moet komen te zien. Het wireframe richt zich meestal op vier elementen: structuur, lay-out, navigatie en functionaliteit.

You Might Also Like