Business

#11 Businessmom: Angeliek runt een business als alleenstaande moeder

#9 Businessmom: Angeliek runt een business als alleenstaande moeder

Het is een tijdje stil geweest in de rubriek: businessmom’s aan het woord. Een tijdje terug vroeg ik Angeliek om haar verhaal met ons te delen, ook wanneer je alleenstaande moeder bent is het mogelijk om te gaan ondernemen.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezinssamenstelling eruit?
Ik ben Angeliek Nelissen, al 15 jaar internet ondernemer en moeder van 2 kids (14 – 9 jaar). Ik ben een alleenstaande moeder en moet dus ook voor mijn eigen salaris zorgen.

Je bent een businessmom, wat is de naam van jouw bedrijf  en wat doe je en voor wie?
Mijn bedrijf heet De Ondernemende Vrouw.Ik adviseer en help ondernemers met mijn 15 jaar ondernemerservaring.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
Omdat ik vaak gevraagd werd hoe ik omzet genereer voor mijn 2 andere bedrijven: Zomerzoen en KusTerug.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Mijn 3e bedrijf De Ondernemende Vrouw zal zich steeds verder uitbreiden. Daarop ligt de focus dit jaar. Maandelijks organiseer ik een adviesdag voor startende ondernemers. Dit jaar organiseer ik er maandelijks eentje en vanaf november maandelijks 2. Die plekken moeten gevuld worden.

Omschrijf jezelf als moeder
Volgens mijn kids ben ik de meest chille moeder ever. Ik ben rustig en zeer georganiseerd en neem mijn kinderen vaak mee op zakenreis om ze wat van de wereld te laten zien.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Ook al zijn ze nu ouder, ik heb elke ochtend het gevoel dat het sinterklaas is. Ken je dat gevoel van vroeger als je op 5 december wakker werd? Dat gevoel heb ik elke morgen.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Full time werken en moeder zijn, is alleen maar mogelijk als je zeer goed kunt plannen.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Ik bescherm mezelf door niet met iedereen af te spreken die daarom om vraagt (vorige week had ik 38 aanvragen voor koffie) en ik kan heel goed nee zeggen.

Nu je een businessmom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Dat deed ik afgelopen jaar. Ik werkte 14 jaar als ondernemer maar wilde ook graag mijn horizon verbreden. Ik heb in dat jaar mijn 2 bedrijven in de avonduren draaiende gehouden en vanaf 1 mei 2018 ben ik weer fulltime ondernemer.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?Zorg ervoor dat je een concreet doel voor ogen hebt per jaar. Een zakelijk doel en een privé doel.  En schakel hulp in voor bijvoorbeeld huishoudelijke taken zoals poetsen en strijken. Probeer niet alles zelf te willen doen. In de tijd dat jij de ramen lapt, kun je geen business doen. Ik zeg altijd: “ik heb liever dat mijn kinderen zich later herinneren dat we op woensdagmiddag gingen picknicken in het bos dan dat ik op woensdagmiddag aan het strijken was”.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply