Business Lifestyle

11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

Of je nu thuiswerkt en het gevoel hebt dat je niet alles uit je lunchpauze haalt, of juist op je werkplek bent en moe wordt van elke dag weer hetzelfde praatje met je collega’s: er zijn verschillende redenen om je lunchpauze tijdens werktijd anders aan te pakken. Hoe? In deze blog delen we onze tips!

Gezond eten in je lunchpauze

Natuurlijk moet er ook gewoon gegeten worden in de lunchpauze op werk – laten we dat niet overslaan. Onze lunchpauze tip: eet gezond! Zo voel je je echt beter door de dag heen. Hoe moeilijk het ook is om die kroketten te laten staan in de kantine…

Gezond eten en meer tips voor je lunchpauze op werk

Een stukje wandelen

Zeker als je de hele dag binnen zit tijdens je werkdag, is een wandeling tijdens je lunchpauze een goed idee! Zo ben je lekker buiten én in beweging – daarmee sla je twee vliegen in één klap. Probeer hier het liefst een dagelijkse gewoonte van te maken.

Een wandeling met een doel

Vind je het moeilijk om gewoon ‘zomaar’ ergens naartoe te wandelen en weer om te draaien? Dan werkt het voor jou wellicht om te wandelen met een doel. Misschien is er wel een supermarkt in de buurt en kun je even een kleine boodschap halen. Koop bijvoorbeeld een appel. Zo voelt de wandeling nuttiger.

Gezonde snacks maken

Is het voor jou lastig om niet te snacken tijdens je werkdag? Dan is het een idee om er in de lunchpauze wat tijd voor te maken om gezonde snacks te bereiden – die je vervolgens bewaart tot een later tijdstip. Leuk om mee bezig te zijn én een plezier voor je dipje rond vier uur ’s middags!

Leestip: 10x makkelijke en gezonde tussendoortjes

Sport tijdens werktijd

Een hele workout tijdens je lunchpauze is misschien lastig te realiseren, maar beweging is wel erg bevorderlijk voor meer concentratie tijdens de rest van de werkdag! Geen zin om te wandelen, bijvoorbeeld als het buiten regent? Probeer andere vormen van beweging – misschien staat er wel een pingpongtafel op je werkplek.

Lees ook: Zo maak je gemakkelijk tijd om te sporten!

11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

Tot rust komen in je lunchpauze op werk

Heb je het druk op je werk? Gebruik de lunchpauze in dat geval om tot rust te komen. Misschien is een snelle yogasessie wel iets voor jou. Een lunchpauze tip: je kunt op YouTube veel korte yogaworkouts vinden. Soms duren ze bijvoorbeeld maar een kwartiertje – een ideale lengte tijdens je break. Of ga aan de slag met mediteren. Zeker als je thuiswerkt, is dit eenvoudig te realiseren.

Muziek luisteren

Een andere manier om te ontspannen? Ga tijdens de lunchpauze onder werktijd muziek luisteren! Zeker als je alleen werkt thuis of als je even geen zin hebt in je collega’s om je heen, is dit een fijn alternatief. Ga op een rustige plek zitten, zet je koptelefoon op en luister naar je favoriete muziek! Als je je verder nergens mee bezighoudt, kun je écht van je muziek genieten.

Een podcast luisteren

Geen zin in muziek, maar wel om iets te luisteren? Dan is een podcast een ideale uitkomst! Er zijn podcasts te vinden over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. Zoek bijvoorbeeld een inspirerend verhaal op, of juist een misdaadpodcast. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Lekker lezen

Lezen is natuurlijk ook een goed idee in de rij van lunchpauze tips! Probeer dan wel iets te lezen wat niet met je werk te maken heeft – je mailbox laat je het liefst even gesloten. Pak er een boek of een tijdschrift bij, en lees ter ontspanning. Vervolgens kun je weer helemaal gemotiveerd aan de slag gaan!

Lekker lezen en meer van onze lunchpauze tips!

Een creatieve bezigheid

Om je aandacht even helemaal te verleggen tijdens je lunchpauze op werk, kun je iets creatiefs doen. Liefst zonder beeldscherm, maar bijvoorbeeld gewoon met pen en papier. Maak een tekening! Of schrijf een kort verhaaltje of een gedicht. Het hoeft niet perfect te zijn – zie het gewoon als een leuke bezigheid.

Leestip! Boek een workaway: waar ga jij het liefst naartoe?

Een powernap doen

Voel je dat je uitgeput bent tijdens je werktijd? Dan kun je er soms voor kiezen om een powernap te doen tijdens je pauze. Zeker als je vanuit huis werkt, is dit relatief eenvoudig om voor te kiezen. Slaap maximaal twintig minuten – dat zou voldoende moeten zijn voor een goede reset. Vervolgens kun je weer knallen!

You Might Also Like