Business

#13 Businessmom: Samantha heeft een eigen webshop en blog

Deze week is het de beurt aan Samantha, zij heeft haar eigen webshop in baby musthaves en schrijft op haar eigen blog.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezinssamenstelling eruit?
Hi! Ik ben Samantha van Os, maar bij vrienden en familie beter bekend als Sem. Samantha word ik alleen genoemd als er iemand boos is, dus die naam hoor ik liever niet 😉 Ik ben al bijna 5 jaar samen met mijn grote liefde Borai, samen hebben we een 1-jarig dochtertje Alix en ik ben bonus mama van een 7-jarige rebel die de naam Indi draagt.

Je bent een businessmom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Ik tik er op los op mijn blog www.upstreammag.nl en ik verkoop handgemaakte baby musthaves via www.upstreamstore.nl. Ik doe beide voor alle leuke mama’s van Nederland en uiteraard voor mezelf. Ik word blij van alle lieve reacties op mijn blogs en uiteraard de bestellingen die ik binnenkrijg via mijn webshop.

Hoe ben je op het idee gekomen om businessmom te worden?
Mijn part-time baan was prima, maar ik haalde er weinig energie uit. In het leven van een newbie mom is slaap overrated maar het hebben van energie zou toch wel errug fijn zijn. Mijn vriend is erg ambitieus en werkt graag voor zichzelf, dus heeft hij mij met name flink onder handen genomen om samen te bedenken wat mij nou echt gelukkig zou maken. Daar kwam uit dat ik mijn creativiteit nergens in kwijt kon en dus kwam er een blog en webshop, nog veel minder slaap maar wel veel meer energie!

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Inmiddels heb ik full focus op de blog en webshop en zie ik de toekomst rooskleurig in. Ik werk er hard voor en zie dit terug in de cijfers. Dat motiveert alleen nog maar meer!

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben het type moeder die op de wc een lijstje gaat maken van de komende dag. Bedenken wat er prioriteit heeft en wat ook later kan. Ik haat het als ik iets vergeet dus noteer ik alles in mijn agenda. Ik zal niet gauw vergeten om de kinderen voldoende groente en fruit te geven op een dag, maar vergeet bijvoorbeeld wel snel dat mama niet kan leven op een pakje crackers.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Ik vind het fijn dat ik nu echt onmisbaar ben. Voordat ik mama werd vroeg ik soms nog wel eens af wat ik nou echt zou meegeven aan “de wereld”. Behalve een flinke afname bij de Starbucks. Nu weet ik dat de wereld het mooiste geschenk ooit heb gegeven, een prachtige dochter en een heerlijk bonsuszoon!

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Juist omdat je als mama gewend bent aan het hooghouden van 36 ballen tegelijk ben je als ondernemer al getraind. Ik ben getraind in het doen van diverse dingen tegelijk en ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit haha. Het is natuurlijk ook zwaar om op alle fronten te willen presteren, maar dat riedeltje kennen we nu wel. Moet ook leuk blijven om te lezen he!

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Ik heb de mazzel dat het werkveld van mijn vriend overlapt met die van mij. bij ons loopt werk en privé eigenlijk naadloos in elkaar over. Hij helpt mij vaak in de avonduren met het bedenken van nieuwe dingen en het maken van een concreet plan. We vinden het super leuk om samen te ondernemen, maar vinden het ook heerlijk om op de bank neer te ploffen, Netflix aan te gooien en een bak nootjes weg te werken.

Nu je een businessmom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
De vrijheid die ik nu heb zou ik niet graag willen missen, maar ik zeg nooit nooit!

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Blijf in de diensten die je levert of de producten die je verkoopt dicht bij jezelf zodat je bijvoorbeeld het maken van een mission statement je makkelijker af gaat. Je hebt als ondernemende moeder eigenlijk altijd tijd te kort, dus als je ook nog eens extra tijd kwijt bent aan het bedenken wie je nu eigenlijk wilt zijn of wat jouw bedrijf moet uitstralen dan is dat zonde!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply