Business

#14 Businessmom: Margreet heeft haar eigen kledingmerk voor jongens

Het is enige tijd rustig geweest met de interviews aan ondernemende moeders. Ik heb een aantal nieuwe vragen opgesteld, en ondernemende moeders gevraagd voor een interview. Vorige week vroeg ik Margreet om een aantal vragen te beantwoorden, zodat ik deze kan publiceren om andere ondernemende moeders te inspireren.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Ons gezin bestaat uit papa Danny, mama Margreet, onze drie zoons Daan (12), Xem (8), Mees (6) en onze bejaarde hond Chelsey.

Wat vindt je het leukste aan het moederschap?
De heerlijke knuffels, het ravotten en de onvoorwaardelijke liefde die je krijgt. Het maakt ze niet uit wat je doet, jij bent voor hun alles. Ik word door ze op handen gedragen.

Omschrijf jezelf als moeder.
Ik ben een vrij relaxte moeder en laat graag mijn jongens zelf de wereld ontdekken, maar leer ze wel dat er grenzen zijn. Ze moeten iedereen met respect behandelen. De jongens staan bij op mij nummer 1 en kunnen met alle vragen en onzekerheden bij mij terecht. Niks is gek of raar.

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?
Ik heb mijn eigen kledingmerk voor jongens, Monkeys Design -> www.monkeysdesign.nl. Als echte jongensmoeder miste ik leuke en aansprekende jongenskleding. Voor meisjes is er genoeg te vinden, maar voor jongens was het saai of een print van bekende tv-figuren, waar iedereen al mee liep. Mijn doel is het ontwerpen van kleding die jongens aanspreekt, waar niet iedereen mee loopt en waar ze zichzelf in kunnen zijn. Jongens houden van klimmen, klauteren en ravotten. Hun kleding moet dus lekker zitten.

Hoe combineer jij het ouderschap en ondernemerschap?
Ik werk vaak onder schooltijd van de jongens of ’s avonds. Als de jongens thuis zijn probeer ik er voor ze te zijn. Dit verloopt niet altijd even soepel. Maar stiekem kruip ik ook nog wel eens achter de naaimachine als ze lekker buiten aan het spelen zijn.Daar hebben ze mij tenslotte niet bij nodig 😉

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik heb sinds kort mijn eigen atelier. Eerder werkte ik aan de keukentafel, maar dit is veel fijner. Ik kan er lekker de boel de boel laten. Ik heb een werktafel waar mijn machines op staan en mijn laptop en ik heb een knip- en inpaktafel waar ik goed aan kan staan.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?
Ik probeer in het weekend zo min mogelijk te werken, zodat ik op zaterdag bijvoorbeeld met de jongens mee kan naar de voetbal. Op zondag lekker naar het bos en/ of spelletjes doen. Me-time schiet er wel vaak bij in, maar ik ga iedere week een avond lekker wandelen met mijn buufies. Daarnaast trek ik ook regelmatig mijn wandelschoenen aan en trek ik er alleen op uit. Dat is voor mij echt ontspannen en opladen.

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?
Over 5 jaar hoop ik dat Monkeys Design (www.monkeysdesign.nl) een stabiel jongenskledingmerk is en zou ik graag zien dat mijn kleding in diverse andere kinderkledingwinkels te koop is. En wie weet heb ik dan mijn eigen stenen winkel, dat is toch wel echt een droom.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply