Business

#15 Businessmom: Mirjam heeft een eigen webshop met gepersonaliseerde posters

#15 Businessmom: Mirjam heeft een eigen webshop met gepersonaliseerde posters

De vijftiende businessmom die ik interview is Mirjam, zij heeft 2 zoons en een eigen webshop met gepersonaliseerde posters voor momenten waar je graag bij stil staat.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Ons gezin bestaat uit mijzelf, Mirjam (41 jaar), mijn man Tjalling (43 jaar), onze 2 zoons: Tygo (11 jaar) en Roemer (9 jaar) en onze labdradoodle Pip.

Wat vindt je het leukste aan het moederschap?
Het leukste aan het moederschap vind ik het zien opgroeien en ontwikkelen van de kinderen, dit te begeleiden en hier een rol in te mogen spelen. Van kleine wezentjes die volledig afhankelijk van je zijn, tot grote gasten die steeds meer een eigen karakter krijgen met eigen meningen en talenten. Ik vind het ook heerlijk om met het gezin erop uit te gaan en samen nieuwe dingen te beleven. We hebben lang in het buitenland gewoond en we houden ook allen van reizen en genieten hier enorm van als gezin.

Omschrijf jezelf als moeder
Als moeder ben ik vrij relaxt en betrokken bij de kinderen, maar probeer ik ze zeker ook voldoende vrijheid te geven. Ik vind het belangrijk dat ze opgroeien tot zelfstandige jongens, dus ik laat ze ook veel dingen zelf doen en zit er niet teveel bovenop. Soms gaat dit mis, je geeft ze vrijheid en daar maken ze misbruik van. Het blijft een lastige balans, waarin ik vaak mijn weg probeer te vinden.

Het allerbelangrijkste als moeder vind ik wel dat je op emotioneel vlak verbonden blijft. Wij zijn als gezin veel verhuisd en dan is het belangrijk dat je weet wat er in de kinderen omgaat. Hoe ze zich staande houden bij alle veranderingen. Tot dusver zijn beide jongens heel open naar mij, ik hoop dat dit ook blijft als ze in de puberteit komen!

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?
Samen met een andere businessmom Renske heb ik sinds maart 2018 een webshop PosterTime -> www.postertime.nl. We ontwerpen gepersonaliseerde posters voor alle momenten in het leven waar je graag bij stil staat, denk aan: geboorte, huwelijk, jubilea een verhuizing of bijzondere verjaardag. We zijn nog maar net begonnen, maar krijgen al hele uiteenlopende bestellingen binnen, van posters voor een collega die het bedrijf gaat verlaten, tot een geluidsgolf poster van een zelfgeschreven lied naar allerlei geboorte en huwelijksjubilea posters. De reacties die we op onze posters krijgen zijn hartverwarmend. Het idee van PosterTime is dat we niet alleen een mooie wanddecoratie maken maar ook echt een herinnering aan een bijzonder moment. De kracht van PosterTime is ook wel onze flexibiliteit en het contact met de klanten. Ieder ontwerp is custom – made en door onszelf met alle liefde en aandacht ontworpen.

Onze ambitie is om DE plek te worden voor gepersonaliseerde posters, eerst in Nederland, maar we zien ook zeker potentie in het buitenland. Renske en ik hebben beiden gedurende langere tijd in verschillende landen gewoond en vanuit dit netwerk is ook veel interesse in onze posters. Daarnaast ondersteunen we met een deel van de winst een van oorpsprong Nederlandse organisatie in de Filipijnen, www.youngfocus.nl, die kinderen in de sloppenwijken van Manila helpt met onderwijs en gezondheidszorg. We ondersteunden deze organisatie al vanuit het eerdere bedrijf dat Renske en ik samen hadden in de Filipijnen en we willen dit graag voort zetten. We vinden het ook een mooie gedachte dat je door middel van het kopen van een tastbare herinnering aan een voor jou belangrijk moment, kinderen die het wat minder goed hebben getroffen, kunt ondersteunen.

Hoe combineer jij het onderschap en ondernemerschap?
Mijn kinderen zitten nu in groep 5 en groep 7. Ik werk elke dag tijdens de schooluren en als het nodig is wanneer ze thuis zijn, ’s avonds en in het weekend. Het mooie van het ondernemen is dat het  flexibel is. Ik hoef niet elke dag ergens op vaste uren te zijn, maar ik kan ook even tussendoor nog iets doen. Het nadeel is dat je eigenlijk nooit helemaal vrij bent. Tegelijkertijd geeft www.postertime.nl  mij zoveel energie en vind ik het zo leuk om te doen dat het ook weer niet echt als werk voelt.

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik werk vanuit ons huis in Rotterdam Kralingen waar ik een heerlijk plekje voor mezelf heb. Het is een lichte plek naast het raam met een fijn uitzicht. Een groot voordeel van thuis werken is ook dat ik elke dag tussen de middag een heerlijke wandeling kan maken met onze labradoodle Pip. Natuurlijk regent het af en toe ook en heb ik geen zin, maar na de wandeling is het eigenlijk altijd toch fijn dat je er even uit bent geweest. Met mijn business partner Renske die in Arnhem woont, bel ik veel via WhatsApp of FaceTime. En af en toe spreken we af bij elkaar thuis of halverwege.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?

Omdat ik in principe werk onder schooltijden kan ik de kinderen elke dag van school halen. Regelmatig halen we een ijsje na school en kletsen we bij over de schooldag. In de weekenden proberen we ook geregeld iets leuks te doen. Zaterdag is vaak druk door sportactiviteiten maar zondag kunnen we gaan wandelen op het strand, naar de film gaan of gewoon thuis met zijn 4-en plus hond op de bank een serie of film kijken.

Me-time vind ik in het sporten, ik tennis en hockey en daarnaast ga ik geregeld een hapje eten met een vriendin. Ook ga ik elk jaar wel een keer een paar dagen zonder man en kinderen met vakantie. Mijn familie is Hongaars en ik vind het dan ook heerlijk om een weekend samen met mijn zus naar Budapest te gaan. Onze oma, waar wij beiden een hele goede band mee hebben, leeft nog. Het is dan ook altijd een feest om haar op te zoeken en te genieten van al het moois dat Budapest te bieden heeft. En omdat Renske en ik PosterTime met zijn tweeën runnen, kunnen we het zo inplannen dat PosterTime gewoon doorgaat.

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?
Over 5 jaar zijn we met PosterTime (www.postertime.nl)  uit de opstartfase, is het een gezond en goedlopend bedrijf en maken we posters met herinneringen voor klanten in binnen en buitenland. PosterTime is dan wellicht uitgebreid met een aantal andere businessmoms met een passie voor interieur en ondernemen die de verkoop doen in het buitenland. En met onze verkopen helpen we meer en meer kinderen in de Filipijnen aan een betere toekomst. Wij zien de toekomst zonnig tegemoet!

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply