Business

15 tips om succesvol te zijn op Instagram

Ik ben zelf pas sinds enkele dagen actiever geworden op Instagram, ik vond het nooit zoveel aan, maar nu ik weet hoe ik succesvol kan zijn op Instagram wil ik mijn tips natuurlijk delen. Sinds kort kunnen bedrijven ook bij mij terecht voor het uitbesteden van Social Media.

#1 Content is King
Het maakt niet uit met welk kanaal je gaat beginnen, content is de belangrijkste factor om te gaan scoren. De regel is eigenlijk om minimaal 1x per dag iets te posten. Wat ik zelf altijd doe met Instagram is, een aantal foto’s die ik de komende week wil gaan publiceren, in een apart mapje op mijn iPhone zet. Vervolgens bedenk ik er content bij, en zet ik dat in notities per dag. Maar meestal bedenk ik de content als ik de foto publiceer.

#2 Gebruik van hasttags
Dat weten de meeste Instagram gebruikers inmiddels wel, het belang van hashtags is dat mensen je kunnen vinden wanneer zij bijvoorbeeld zoeken naar #businessmom. Wanneer je op dit voorbeeld zoekt zul je ongetwijfeld veel posts van mijn eigen Instagram account tegenkomen.

#3 Post quotes 
Ik zie regelmatig posts voorbij komen van Instagram accounts. Wat ik niet veel zie is dat mensen quotes gebruiken met hun eigen naam erin. Kijk eens naar Rumag, zij zijn enorm groot geworden en iedereen gebruikt de quotes op hun eigen social media account. Gratis reclame dus wanneer jij ook quotes gaat gebruiken met je eigen naam erin.

#4 Wees persoonlijk
Iedereen vind het leuk om zoveel mogelijk volgers te hebben op zijn of haar Instagram account. Die hype begon op Hyves al, want wie heel veel volgers heeft is populair. Dus ben jij persoonlijk op Instagram, post jij regelmatig een foto van jezelf of van iets uit jouw leven, grote kans dat meer mensen met jou gaan connecten.

#5 Automatisch inplannen
Zoals ik bij tip 1 al zei is content king, maar er is ook een truc waarmee je automatisch content kunt inplannen op Instagram. Dit doe je namelijk met autogrammer, een online programma waarmee je posts kunt inplannen op de door jou gewenste dag en tijdstip. Mijn streven is om voor minimaal 1 week content in te plannen, ik zorg wel altijd dat ik ruimte heb voor spontane posts.

#6 Hergebruiken
Zelf wil ik altijd zoveel mogelijk doen in zo min mogelijk tijd, door dit te doen, post ik soms ook posts van Instagram op Facebook. De content is al geschreven ik hoef het dan alleen nog maar te publiceren. Wat je ook kunt doen is de content die al eens is geplaatst op Instagram, na enkele maanden opnieuw posten, indien het nog relevant is natuurlijk.

#7 Adverteren
Een van de makkelijkste kanalen om te adverteren is nog steeds Instagram. Het algoritme van Instagram is nog niet zo ingewikkeld als die van Facebook. Je kunt ervoor kiezen om via Instagram zelf te gaan promoten, je kunt dan al 5000 mensen per dag bereiken voor 5 euro. Maar je kunt er ook voor kiezen om een groter bedrag uit te geven aan een ‘social influencer’, zij hebben meestal een mega groot bereik, voor een post op hun Instagram profiel betaal je meestal tussen de 50 en een paar duizend euro, dat is volledig afhankelijk van de niche en het bereik. Wil je meer weten over influencer marketing? Neem dan even contact met mij op.

#8 Gebruik meer dan alleen hashtags
In het begin tijdperk kon je niet zoveel tekst kwijt en werd Instagram echt puur gebruikt voor de foto’s en wat hashtags. Je hoeft dit niet bij iedere post te doen, maar soms zit er echt een verhaal bij een foto en dan is het wel leuk om dat te doen.

#9 Gebruik de hashtag linkinbio
Zelf gebruik ik deze ook met regelmaat, wanneer ik een post plaats over een nieuw artikel dat online is gekomen op mijn blog. Ik gebruik dan de hashtag #linkinbio deze zorgt ervoor dat mensen naar de startpagina van mijn Instagram profiel gaan en op de link klikken. Dit zorgt dan voor meer bezoekers naar je website. En uiteindelijk ook weer voor meer volgers op je Instagram account.

#10 Zorg voor een interessante bio
Je bio is vaak je eerste of tweede indruk dat mensen van jouw account krijgen. Zorg er dus voor dat je je bio een beetje leuk inricht en wellicht gebruik maakt van emoji’s.  Vertel wie je bent (als het om een bloggers account gaat), anders leg je uit wat jouw bedrijf is en wat het doet en voor wie. Het is ook handig om je e-mail adres in je bio te zetten, bewezen is dat dat leid tot meer contact pogingen.

#11 Plaats alleen relevante content
Heb je een fashion webshop? Plaats dan alleen fashion items, logisch natuurlijk. Je moet jezelf afvragen wie jouw klant is, of liever gezegd, wie is jouw ideale klant. Wat willen zij zien, in het geval van een fashion webshop moet je verder denken dan alleen de items die je in een webshop hebt. Inspireer mensen met foto’s van complete outfits, geef eens iets gratis weg.

#12 Maak gebruik van de verkenpagina
Veel mensen maken geen gebruik van deze optie, maar kijk eens op de explore pagina van Instagram. Hier kun je zien welke foto’s het op dit moment het beste doen, daar kun je dan mooi op inhaken door een gelijksoort te posten, let ook op de hashtags die zij gebruiken, die jij kunt overnemen.

#13 Gebruik Insta Stories
Met het gebruik van Insta stories kun je dingen vertellen aan jouw volgers.  Heb je een fashion webshop? Geef dan eens een kledingtip how-to weg in een Insta storie. Video scoort op dit moment het beste. Daarnaast kun je ook een link toevoegen aan een storie, dit is echter pas wanneer je de 10.000 volgers hebt bereikt.

#14 Gebruik geen hashtags voor meer volgers
Veel voorkomende hashtags zijn #likeforlike #tagsforlike en #followme echter werken deze alleen maar op korte termijn. En degene die je zijn gaan volgen aan de hand van deze hashtag, zullen echt niets van je gaan kopen. Meestal zijn het ook geen Nederlandse volgers overigens.

#15 Gebruik iedere dag een hashtag
Er zijn een aantal hashtags die veel gebruikt worden door Instagrammers, dit zijn de dagen hashtags. Dit zijn er een aantal:

  • Maandag: #MCM #MusicMonday #MountainMonday #ManicMonday #MondayBlues # HelloMonday
  • Dinsdag: #TravelTuesday #TuesdayTreat #HelloTuesday
  • Woensdag: #WineWednesday #WellnessWednesday # Women2Follow #WoofWednesday #HelloWednesday
  • Donderdag: #TBT #ThrowbackThursday #ThirstyThursday #HelloThursday
  • Vrijdag: #FollowFriday #FlashbackFriday #FridayFunday #FridayNight #HelloFriday
  • Zaterdag: #SexySaturday #SaturdayNight #HelloSaturday
  • Zondag: #SelfieSunday #SundayFunday #HelloSunday

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply