Business

#17 Businessmom Liselore werkt vanuit huis als freelance tekstschrijver

Een aantal weken terug interviewde ik Liselore, zij is getrouwd en hebben een geadopteerde zoon uit China. Naast het moederschap werkt zij als freelance tekstschrijver en heeft ze een eigen blog.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Mijn gezin bestaat uit mijn man en ik, een geadopteerde zoon van 6 jaar en een hond. Mijn zoon komt uit China, hij was net een jaar oud toen mijn man en ik zijn ouders werden. Toen onze zoon bij ons kwam, ben ik het eerste jaar full-time moeder geweest. En dat was een heel stuk drukker en vermoeiender dan ik ook had kunnen bedenken!

Vervolgens heb ik een paar jaar als IT projectleider in loondienst gewerkt, 32 uur per week. Het was ook flink aanpoten, maar ik vond het fijn om meer dan alleen maar moeder te zijn. Het was alleen wel een heel gedoe als mijn zoon een keertje ziek was, als leraren staakten of als er een studiedag was.

Ruim een jaar geleden nam ik de beslissing om als freelancer te gaan werken. Ik ben tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor websites. Mijn werk doe ik vanuit huis en het is ideaal dat ik zelf mijn eigen tijd in kan delen. Zo kan ik flexibel zijn als dat nodig is.

Wat vindt je het leukste aan het moederschap?
Het leukste aan het moederschap vind ik de knuffels en kussen op onverwachte momenten. En het stralende snoetje als we samen iets leuks gaan doen.

Voordat ik moeder werd, was ik zo’n vrouw die vond dat vrouwen zich aanstelden als ze klaagden over het moederschap. Maar dat had natuurlijk ook met mijn ongewenste kinderloosheid te maken. Inmiddels weet ik wel beter: het moederschap is op zijn zachtst gezegd pittig en er zijn genoeg momenten waarop ik gillend gek word. Maar aan de andere kant is het een verrijking van mijn leven die ik absoluut niet had willen missen.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben als moeder redelijk streng. Zo ben ik zelf ook opgevoed en dat heeft van mij een zelfstandig en gedisciplineerd persoon gemaakt. Onze zoon krijgt dus regelmatig ‘nee’ te horen, bijvoorbeeld als hij naar mijn zin te vaak op de iPad speelt, nog een snoepje wil of nog meer speelgoed tevoorschijn wil trekken.

Hij mag niet te veel aan scherm geplakt zitten, krijgt niet te veel suikers (hij stuitert van zichzelf al genoeg) en moet zelf opruimen. Ik houd niet van gedram en gezeur, nee is nee. En daar is in mijn ogen helemaal niets mis mee. Hij moet tenslotte wel op zijn toekomst worden voorbereid.

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?

Ik ben freelance tekstschrijver en blogger. Een echt doel heb ik niet, ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en dat is mij ontzettend kostbaar. Ik heb niet de ambitie om ooit een bedrijf met werknemers te beginnen, want ik vind het heerlijk om van niemand afhankelijk te zijn.

Hoe combineer jij het onderschap en ondernemerschap?
Ik werk als onze zoon op school zit. Als ik meer tijd nodig heb, werk ik ’s avonds als hij op bed ligt, of in het weekend. Dat is af en toe lastig, ik zit weleens met een klant te mailen terwijl ik op het schoolplein sta of zit tijdens de zwemles nog wat teksten door te lezen. En het komt ook weleens voor dat ik een klant aan de telefoon probeer te verstaan terwijl zoonlief net op dat moment wil drummen. Dat veroorzaakt aardig wat stress, maar ik doe dit liever dan dat ik hem naar de BSO stuur. Dan heeft hij amper de kans om met vriendjes af te spreken.

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik werk thuis, aan een tafel in onze huiskamer. Zodra we genoeg hebben gespaard gaan we de zolder verbouwen om daar mijn werkkamer van te maken.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?
Tijd voor mijn gezin is er tijdens het ontbijt en het avondeten, en natuurlijk in de weekenden. Tijdens het eten gaan de telefoons en laptops uit, en alhoewel ik in het weekend regelmatig voor mijn persoonlijke website blog (www.lustvoorreizen.nl), doe ik dat hoogstens een paar uurtjes.

Me-time is er zodra mijn zoon op bed ligt. Als ik dan geen werk heb wat nodig af moet, ga ik lezen of kijken ik een serie op Netflix.

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?
Over 5 jaar denk ik dat ik heel wat relaxter kan ondernemer dan nu. Onze zoon is zes en nu is het echt niet mogelijk om te werken als hij thuis is, ten zij ik hem voor de televisie zet. En dat wil ik niet. Ik neem aan dat als hij 11 is, hij zichzelf beter kan bedruipen en dat ik dan meer uren op een dag kan werken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply