Business

#19 Businessmom Gea is technisch coach voor ondernemers

In deze week deel ik het verhaal van Gea, zij is technisch coach voor ondernemers die net dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Wat ben ik blij met “mijn” gezinnetje. Inmiddels zijn mijn man Ivar en ik acht jaar bij elkaar, waarvan drie jaar getrouwd. Ruim vijf jaar geleden kregen wij ons cadeautje Sien, een heerlijke eigenwijze roodharige kleine dame. En natuurlijk mogen we onze oude dame, onze kat Poekie, ook niet vergeten.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Het klinkt wat afgezaagd, maar het moeder worden heeft mijn leven compleet gemaakt. Het leukste vind ik het onverwachte, elke dag is weer anders. Sien weet mij steeds weer te verrassen met wat ze zegt en doet. Tja en als moeder smelt je natuurlijk helemaal als zo’n klein hoopje mens op je schoot kruipt en tegen je zegt: “Mama, je ik houd honderduizendmiljoenenvier van je”.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik wil niet gelijk zeggen dat ik streng ben, maar ik merk dat ik met Sien wel heel duidelijk de grenzen moet aangeven. Ze heeft een enorme eigen wil, wat voor later geweldig is natuurlijk, maar voor nu probeer ik haar wel bij te brengen wat kan en wat niet.

ls creatieveling ben ik ook een echte knutselmam. Omdat ik voor mijn blog Knutselen met Sien en Co nog wel eens wat dingen moet maken, staat bij ons regelmatig de knutseldoos op tafel. En Sien helpt mij dan maar wat graag mee. Ik vind het heerlijk om zo samen met haar bezig te zijn.

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?
In 2012 ben ik begonnen met mijn webwinkel Sien en Co, dé online hobbywinkel voor kinderen die gek op knutselen zijn. Al snel wist ik dat dit, het onderneemster zijn, was wat ik echt wou en stopte ik met mijn fultime baan. Bij mijn webwinkel is het niet gebleven.

Waar veel vrouwen op zien tegen het technische gedeelte achter hun online bedrijf en het gebruiken van (online) tools en programma’s, ben ik mij – als echte computernerd – juist steeds meer gaan verdiepen in alle mogelijkheden en heb ik de nodige kennis opgebouwd. Met Jouw technische coach help ik nu andere onderneemsters door hen de nodige ruggensteun te bieden zodat zij vol vertrouwen aan hun mooie online bedrijf kunnen werken zonder tegengehouden te worden door een stukje techniek.

Mijn doel is ambitieus, ik wil weer groeien naar het inkomen dat ik had toen ik nog als product manager werkte. Ik heb de afgelopen jaren het geluk gehad dat mijn man er voor het gezin was, daardoor heb ik echt kunnen ontdekken en kunnen groeien. Mijn inkomen was tot vorig jaar een fijn extraatje. Dat is voor mij niet meer genoeg. Ik wil weer volkomen financieel onafhankelijk zijn en gelijke inbreng hebben.

Hoe combineer jij het ouderschap en ondernemerschap?
Voor mij is het ouderschap en ondernemerschap heel goed te combineren, zeker nu Sien naar school gaat. De maandag en dinsdag zijn gebroken dagen waar ik onder schooltijd werk en daarbuiten de tijd neem voor Sien. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn mijn volledige werkdagen. De woensdag is Ivar thuis voor Sien en de andere dagen gaat Sien naar de tussenschoolse en buitenschoolse opvang. En omdat ik vanuit huis werk, de zolder is volledig mijn domein 😉, gaat het op deze manier prima.

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik werk voor het grootste deel vanuit huis. Wij hebben een grote zolder die opgedeeld is in twee kamers. De ene kamer is mijn magazijn voor Sien en Co en de andere kamer is mijn kantoor voor Jouw technische coach. Als ik voor Jouw technische coach een VIP dag heb, dan werk ik liever buitenshuis. Tegenwoordig kun je daarvoor heel makkelijk kantoorruimtes voor huren. Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van.

Inmiddels zit ik ook in diverse netwerken voor onderneemsters. Omdat ik veel alleen zit te werken is het voor mij belangrijk om af en toe ook even te kunnen praten met andere onderneemsters en ideeën uit te wisselen. Ik probeer dan ook een paar keer per maand wel af te spreken voor een lunch of gewoon gezellig een kop thee drinken.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?
Omdat Ivar een drukke baan heeft is voor ons vooral de tijd tussen het avondeten en het naar bed gaan van Sien een vast gezinsmoment geworden. Samen even lekker op de bank de dag doornemen. Ook op de woensdag en in de weekenden nemen we echt de tijd voor elkaar. Lekker samen even lunchen, wandelen in het bos of gewoon een spelletje spelen aan tafel, die tijd is belangrijk voor ons.

Me-time heb ik elke dag, ook bewust ingepland. Er staat simpelweg een kruis in de agenda. Even rustig een boekje lezen, een spelletje spelen op de Ipad, een heerlijk bad nemen, dat zijn dingen waarvan ik even helemaal tot rust kan komen. Ik heb dat ook echt even nodig op mijzelf op te laden.

Mijn motto is wel: “Je moet eerst goed voor jezelf zorgen alvorens je voor anderen kunt zorgen”.

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?
Over vijf jaar ben ik dé technische coach voor vrouwelijke ondernemers. Mijn agenda staat vol met afspraken met vrouwen die hun prachtige online bedrijf op de kaart willen zetten en mijn hulp daarbij goed kunnen gebruiken. Ik ben dé expert op het gebied van techniek van websites en (online) programma’s en word regelmatig gevraagd als spreker.

Sien en Co loopt over vijf jaar goed en hoef ik alleen maar bij te houden zodat Sien het kan gaan overnemen als zij er klaar voor is.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply