Business

#2 Businessmom: Angela is fulltime moeder en ondernemer

Deze week ben ik zelf aan de beurt, ook ik ben een echte businessmom en combineer het moederschap en het ondernemerschap met meerdere bedrijven.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Ik ben Angela, 28 jaar en ben getrouwd met mijn man Gerard, samen hebben we 2 dochters Lizzie (3) en Zoë (1).

Je bent een businessmom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Sinds Mei 2015 heb ik mijn eigen bedrijf vernoemd naar Lizzie; Lizzmedia. Waar ik begon met wat kleinere opdrachten, is mijn bedrijf inmiddels enorm gegroeid en ligt de focus momenteel op het ontwikkelen van websites / webshops en het verbeteren van de vindbaarheid van (online) bedrijven.

Daarnaast heb ik een webshop in baby artikelen ook vernoemd naar Lizzie; Babylizz. En ben ik bezig met een online vastgoed op te bouwen van affiliate websites en webshops.Hoe ben je op het idee gekomen om businessmom te worden?
Ondernemen zit in de familie, toch had ik nooit de intentie om te gaan ondernemen. Ik had een vast contract en de mogelijkheid om na de bevalling 2 dagen in de week te gaan werken. Ik zag het na de bevalling eigenlijk niet zitten om weer terug te gaan en weg te gaan bij mijn kleine meisje. Financieel konden we rondkomen van Gerard zijn salaris dus dat was het probleem niet.

6 maanden na de bevalling kreeg ik een e-mail of ik een curriculum vitae wilde vertalen, en van het een kwam het ander. Pas in het begin van 2017 is mijn bedrijf met 80% gegroeid, en verwacht dat dit in 2018 nog meer wordt.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Ik heb in principe geen toekomst visie, maar de bedoeling is dat ik mij meer ga richten op de startende ondernemers. Ik wil meer advies trajecten gaan doen, ik barst van de ideeën die ik graag wil delen.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben een enorme chaoot, maar kan toch de rust op mijn kinderen overbrengen en structuur creëren in mijn werkzaamheden. Maar ik wil wel altijd alles tegelijk doen en dat botst dan nog wel eens in de planning, zowel privé als werk.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Om kort te zijn, het valt af en toe best wel tegen, als je net in de afronding zit van een project maar je kinderen net even meer aandacht vragen. Maar het fijnste vind ik wel dat ik er vrijwel altijd voor ze ben, en ik mag echt van geluk spreken, want het is niet voor iedereen weggelegd om werken en het moederschap te combineren.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Ik werk aan huis dus op dat gebied zal ik nooit de balans kunnen houden. Maar ik werk voornamelijk als de meisjes slapen en lopen werk en privé niet door elkaar.

Nu je een businessmom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Nee, echt niet! Niet dat ik het slecht heb gehad bij mijn voormalige bazen, maar ik vind het zo fijn dat ik mijn eigen tijd kan indelen in combinatie met de meisjes. Wat ik wel mis is collega’s!

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Doe wat je leuk vind, dan hoef je nooit te werken!You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply