Business

#20 Businessmom to be Femke is zwanger en heeft een opvoedblog

Vandaag heeft het interview een andere wending dan normaal gesproken. Businessmom to be Femke is zwanger van een zoontje en heeft een eigen blog dat over opvoeden gaat.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Mijn gezin bestaat op dit moment uit mijzelf, mijn lieve man en onze buikbaby. Het is een jongetje en ik ben uitgerekend op 18 oktober.

Wat vindt je het leukste aan het moederschap?
Deze vraag is nog lastig te beantwoorden, maar ik vind het in ieder geval al erg leuk om zwanger te zijn. Ik kan echt ontzettend genieten van de schopjes die ik meerdere keren per dag voel. Daarnaast lijkt het mij heel mooi om de ontwikkeling van een baby/kind van zo dichtbij mee te mogen maken. Kinderen leren iedere dag weer wat nieuws.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik hoop dat ik een hele lieve en positieve, maar toch ook duidelijke en consequente moeder word. Ik wil ons kind meegeven dat geluk belangrijker is dan succes en dat hij er alles aan moet doen om zijn dromen waar te maken.

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?
Ruim een jaar geleden ben ik een blog gestart: Online opvoeden. Deze mamablog gaat over alle onderwerpen rondom de zwangerschap, baby’s, peuters en kleuters: van tips om de peuterpuberteit door te komen tot de leukste kraamcadeautjes.
Ik heb namelijk een achtergrond als pedagoog (opvoedkundige) en vind het gewoon onwijs leuk om de hele dag met jonge kinderen bezig te zijn. En nu ik zwanger ben, vind ik dit misschien wel nóg leuker worden.

De blog groeit super hard en wordt maandelijks door duizenden moeders gelezen.

Hoe combineer jij het onderschap en ondernemerschap?
Ondanks dat de baby nog niet geboren is, wordt ik al behoorlijk afgeleid. Mijn brein werkt niet meer altijd optimaal en als de baby schopt, kan ik het niet laten om met mijn handen op mijn (blote) buik te wrijven.
Ik wil als de baby geboren is eerst kijken hoeveel ik kan werken terwijl de baby gewoon thuis is. Ik heb namelijk geen 40 uur in de week nodig. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat ik op die manier niet voldoende aan mijn werk toe kom en dan zal ik op zoek gaan naar een geschikte vorm van oppas/opvang.

Het voordeel van bloggen is in ieder geval dat ik volledig mijn eigen tijd in kan delen. Zo zal ik weinig problemen hebben met het maken van een afspraak bij het consultatiebureau en kan ik altijd naar baby- of peuterzwemmen, ongeacht de dag en het tijdstip.

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik werk meestal thuis, maar ook vaak op flexwerkplekken, in koffietenten en in de bibliotheek. Ik kan altijd werken, zolang ik maar een laptop met een internetverbinding heb. Als ik thuis teveel afgeleid wordt, zoek in een ander plekje op zoals de Bagels & Beans of de Doppio.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?

Mijn man is ook zelfstandige dus dit is voor ons prima te doen. Als wij weinig concentratie hebben, maken we gewoon samen een lekkere wandeling. En in drukke periodes werken we gewoon ’s avonds even door. Daarnaast ben ik geen volle werkweek met mijn blog bezig, dus zijn er genoeg uurtjes om lekker te ontspannen. Samen of alleen.

We moeten wel goed opletten dat we onze schema’s op elkaar afstemmen. Het is niet zo gezellig als mijn man in een week veel afspraken in de avond heeft en ik overdag veel werk. Goed communiceren dus!

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?

Over 5 jaar kent iedere jonge moeder Online opvoeden! Net als dat bijna iedere moeder ‘Ouders van Nu’ en ‘Oei ik Groei’ kent. Dan ontvang ik maandelijks honderdduizenden unieke bezoekers op mijn blog en staan bedrijven te springen om met mij samen te werken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply