Business Geen categorie

#3 Businessmom: Merel heeft 3 dochters en haar eigen tekstbureau

Deze week is het de beurt aan Merel, zij is moeder van drie dochters en heeft haar eigen tekstbureau LotusWritings. Ik interviewde Merel omdat zij een echte businessmom is.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Hoi! Ik ben Merel, moeder van drie dochters (June van 11, Rose van 3 en de tweejarige May) en woon samen met hun vader Ro.

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Sinds 1 januari ben ik zelfstandig ondernemer en de vliegende kracht achter Lotus Writings, mijn tekstbureau en blog. Ik voer opdrachten uit voor externe opdrachtgevers, zoals een bouwtijdschrift, en schrijf veel artikelen voor mijn eigen (mama/lifestyle)blog. Daarbij zitten natuurlijk ook betaalde opdrachten.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
Eigenlijk verliep het heel natuurlijk. Ik raakte in 2014 in verwachting, mijn derde contract werd niet omgezet in een vaste aanstelling en terwijl ik nog in mijn zwangerschapsverlof zat, werd ik opnieuw zwanger. Solliciteren met een dikke buik zag ik niet zitten. Bovendien stimuleerde Ro me om te wachten op een baan waar ik echt een passie voor zou voelen. Hij zei: ‘We redden het voorlopig wel op één salaris. En werken hoort leuk te zijn. Een aanvulling op je leven.’ Ik moet eerlijk bekennen dat ik me tot dan toe vaak snel verveelde, dus niet dacht dat zo’n baan voor mij zou zijn weggelegd.
Al snel ging het fysiek beter, maar ik pakte wel wat kleine, betaalde klussen op. Daarnaast startte ik mijn blog LotusWritings. Hoewel ik dat in het begin best wel eng vond (wat als er nare reacties op mijn stukjes zouden komen en wat deel je wel of niet?), begon dat na verloop van tijd langzaam te lopen. Inmiddels is het een heel fijne aanvulling op het gezinsinkomen geworden en durfde ik ook de stap aan om me in te schrijven als zzp’er.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Ik hoop flink te kunnen groeien, zowel in bezoekersaantallen op de blog als in salaris. Daarnaast lijkt het me echt heel erg leuk om ooit nog een roman te schrijven. Maar dat is verder vooral toekomstmuziek, voorlopig ben ik druk genoeg. Waar ik wel iets meer aandacht aan moet besteden, zijn de twee cursussen die ik volg: Korte Verhalen Schrijven en Journalistiek. Ook om mijn schrijfstijl te verbeteren – al denk ik dat je daarmee nooit helemaal klaar ben.

Omschrijf jezelf als moeder 
In ieder opzicht ben ik een warhoofd, impulsief en ongeorganiseerd. Gek genoeg valt dat in mijn werk wel mee, maar als moeder vergeet ik nog weleens wat of kom ik veel te laat op een afspraak. Het voordeel daaraan is dat ik de vaat lekker kan laten voor wat het is en lekker met de kinderen ga kleuren. Of spontaan een paar kilometer met de kleinste dames kan gaan fietsen.Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Dat je door de ogen van je kind de wereld mag zien. Hoe bijzonder mooi de aarde eigenlijk is. Zeker in de lente: in dat eerste, voorzichtige zonnetje samen genieten van een stoet jonge eendjes die voorbij wandelt. Of de allereerste lammetjes van het jaar horen blaten. En wat ik ook fantastisch vind, zijn de ongelimiteerde hoeveelheid knuffels en kusjes die je krijgt. Die onvoorwaardelijke liefde maakt alles mooier.You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply