Interior

3 redenen om te kiezen voor een glazen schuifwand

3-redenen-om-te-kiezen-voor-een-glazen-schuifwand

Denk jij erover na om je huis of tuinoverkapping te voorzien van een glazen schuifwand? Begrijpelijk, ook wij zijn fan! Buiten het feit dat het er waanzinnig gaaf uitziet heeft het ook nog enkele fijne voordelen. We zetten ze voor je op een rij!

1. Het zorgt voor meer licht in huis

Wanneer je een gehele wand vervangt voor een glazen schuifwand, zal je versteld staan van de enorme hoeveelheid extra licht die je erbij krijgt in huis. Dit staat niet alleen mooi, maar het heeft ook meerdere voordelen. Allereerst zorgt het voor een prettige sfeer in huis, wat direct ten goede komt voor je gemoedstoestand. Ten tweede zorgt meer licht – het liefst in combinatie met wit en glanzende objecten – ervoor dat de ruimte groter oogt. Zowel de kleur wit als spiegelende en glanzende objecten weerkaatsen namelijk zonlicht waardoor de ruimte optisch groter lijkt. En meer ruimte vinden we natuurlijk nooit vervelend!

Tot slot betekent meer licht ook dat je meer planten kwijt kunt. En meer planten vinden wij eigenlijk altijd een goed idee! Over het algemeen zijn de meeste planten namelijk dol op licht, dus zo’n lichte ruimte zorgt ook voor mogelijkheden voor leuke meditterane toppers zoals olijfboompjes, citrusboompjes of tropische planten. Let wel op dat niet elke plant tegen de volle zon kan.

2. Het zorgt voor meer warmte

Het zorgt voor meer warmte

Foto: Foravida https://www.foravida.nl/glazen-schuifwand/

Glas geeft niet alleen veel meer licht, maar zorgt ook voor veel meer warmte in huis of in de tuinoverkapping. Dit is met name ontzettend lekker wanneer het zonnetje lekker schijnt, maar het buiten nog erg koud is. Met een glazen schuifwand krijg je als het ware een soort van halve serre (ervan uitgaande dat het dak niet van glas is).

Uiteraard moet je wel goed opletten dat er geen sprake is van tocht, anders is die warmte natuurlijk ver te zoeken. Gelukkig kun je hier een handige tochtstrip voor een glazen schuifdeur voor gebruiken. Zo kun je heerlijk (en veilig) zonnen achter het glas!

3. Je haalt buiten naar binnen

Vooral buitenmensen halen buiten het liefst ook naar binnen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Denk aan decoratie of natuurlijke elementen in huis. Maar… wanneer de buitenwand aangrenzend aan de tuin helemaal van glas is, betrek je de tuin op waanzinnig mooie én subtiele manier bij je interieur zodat je woonruimte één mooi geheel wordt. Daarnaast heb je vanuit huis gewoon áltijd mooi zicht op je tuin.

You Might Also Like