Lifestyle Mama

3 snelle tips om tandenpoetsen leuk te maken voor je kind

Tandenpoetsen kinderen

Een dagindeling maken voor je kind kan soms complex zijn. Zeker wanneer er steeds nieuwe dagelijkse bezigheden bijkomen voor je kind. Een bezigheid die niet mag ontbreken is tweemaal daags tandenpoetsen. De gewenste poetstijd is 2 minuten per poetsbeurt. Niks is dan vervelender als een kind die niet geniet van tandenpoetsen.

Want zeg nou eerlijk… Wat er beter dan een schoon en fris gebit? Voor je kind een hoop minder stress tijdens een tandarts bezoek. En jij als ouder wordt niet met schuine ogen aangekeken door de tandarts.

Waarom genieten kinderen niet van tandenpoetsen?

Kinderen maken werkelijk alles voor de eerste keer mee. Zo ook het poetsen van de tanden. Een handtandenborstel is een pre in de eerste 3 jaar van het leven van je kind. Een kind krijgt mee dat de mond gemaakt is om te praten, eten en drinken. Tandenpoetsen behoort vaak niet in het rijtje van leuke activiteiten rondom de mond.

Als de tijd aanbreekt om met een elektrische tandenborstel te poetsen, kan de reactie enigszins anders zijn. Een elektrische kindertandenborstel maakt namelijk geluid, door de kracht die hij heeft. Er kunnen hierbij angstgevoelens om de hoek komen kijken. Hoe je hier vanaf komt? Heel simpel!

Tips zodat tandenpoetsen eindigt met een stralende lach voor moeder als kind

Ben je ten einde raad hoe je je kind een plezierige tijd kunt geven tijdens het poetsen van de tanden? Dan gaan de volgende tips je hopelijk verder helpen.

Tandenpoetsen kind

 1. Kindertandpasta met een lekker smaakje

Kinderen associëren de mond vaak met eten en drinken. Een slim trucje om tandenpoetsen een stuk fijner te maken? Laat ze eens tandenpoetsen met een kindertandpasta. Kindertandpasta wordt gemaakt in verschillende smaken. Denk hierbij aan fruitsoorten, snoepjes en mint. Met kindertandpasta zal je kind tandenpoetsen verbinden aan die ó zo lekkere smaak!

 2. Oral-B Kids Disney App om spelenderwijs te leren poetsen

De Oral-B Kids Disney App is een enorme hulp voor zowel jezelf en je kind. Het neemt een grote zorg weg. De Oral-B Kids App draagt bij aan de aanbevolen poetstijd van 2 minuten per poetsbeurt. Je kind gaat namelijk gedurende 2 minuten een spelletje spelen. Deze spellen staan in verbinding met de elektrische kindertandenborstel. Zo ziet je kind de tandenborstel als de remote controller en de Oral-B Kids App als zijn of haar favoriete game op de Nintendo Wii. Hier heb je als vader of moeder geen omkijken meer naar!

 3. Maak er een feestje van met de vrolijke klanken van muziek

 Welk kind houdt nou niet van een muzieksessie? Eens op de dag je kind lekker laten dansen op zijn favoriete liedjes zorgt voor een positief gevoel. Muziek stimuleert namelijk het gevoel op verschillende manieren. Zo zijn er ouders die tijdens een onweersbui muziek opzetten. Het geluid van onweer verdwijnt hierdoor ietwat op de achtergrond. Dit kunt u ook doen voor het geluid van een elektrische kindertandenborstel. Het geluid zal wegvallen, waardoor het voor kinderen een aangenamere ervaring is.

De eindconclusie?

Het hoeft niet tijdrovend te zijn om tandenpoetsen een leuke bezigheid te maken. Een simpel muziekje of een vrolijke kindertandpasta doet veel goeds. Wedden dat je kind op een later stadium in zijn leven jouw tips gaat toepassen. Of dit nou bij de opvoeding is van zijn of haar kinderen of bij de verhalen tijdens de koffie. De kleine momentjes doen het hem en daar heb jij als ouder aan bijgedragen door de bovenstaande vrolijke tips te volgen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply