Business

3 soorten software die van pas kunnen komen voor je bedrijf

3 soorten software die van pas kunnen komen voor je bedrijf

Waar zouden we zijn zonder software? Al decennialang maken programmeurs ons leven steeds een stukje makkelijker. Dat geldt voor particulieren, maar misschien nog wel veel meer voor bedrijven. Slimme softwareoplossingen kunnen bedrijfsprocessen een stuk efficiënter maken als je als bedrijf bereid bent daarin te investeren. Heb je zelf een bedrijf, dan heb je hier wellicht ook interesse in. We bespreken drie soorten software die van pas zouden kunnen komen voor je bedrijf.

Relatiebeheer software

Heb je vaste klanten, dan wil je ze ook zo goed mogelijk kunnen bedienen. Dat doe je door in te spelen op hun koopgedrag, maar ook door ervoor te zorgen dat je medewerkers bij contactmomenten snel bij actuele gegevens over de relatie in kwestie kunnen. De beste manier om daarvoor te zorgen, is door te investeren in een Customer Relations Management (CRM) systeem, oftewel relatiebeheer software. Een CRM-systeem biedt alle medewerkers dezelfde plek om informatie over contactmomenten met klanten vast te leggen, zodat iedereen altijd over informatie kan beschikken die up to date is. Daarnaast kun je relatiebeheer software ook inzetten om gerichter aan het werk te gaan met leads en prospects. Voor jou als baas biedt zo’n registratie ook meer specifiek inzicht in verkopen én de prestaties van je verkopers.

Groothandel software

Voor webshops met grote magazijnen of groothandels, kan gespecialiseerde groothandel software een flinke verbetering op het gebied van efficiëntie bieden. In de praktijk blijkt dat met name groothandels met wel vijf of zes verschillende systemen werken voor al hun bedrijfsprocessen. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Dan ervaren jij en je medewerkers waarschijnlijk op dagelijkse basis de frustratie van systemen die goed met elkaar communiceren, waardoor er een hoop tijd verloren gaat aan het constant schakelen tussen systemen en controle van data. Integrale groothandel software kan alle processen in één systeem bundelen en het werk en stuk eenvoudiger en sneller maken. Ook is de kans op fouten zo minder, zodat je betere service kunt leveren aan je klanten.

Groothandel software

ERP software

Wil je echt één integraal systeem waarin je al je bedrijfsprocessen kunt bundelen? Overweeg dan om te investeren in ERP software. Enterprise Resource Planning software koppelt verschillende belangrijke zaken in één systeem: je inkoop, verkoop en voorraadbeheer, je relatiebeheer en service en je financiële administratie en HR-zaken. De implementatie hiervan vergt een flinke investering qua geld én tijd, maar de winst die je uiteindelijk maakt op het gebied van efficiëntie zorgt ervoor dat dat zich ook weer terugbetaalt.

Vraag dus eens wat offertes aan en denk eens goed na over wat voor jouw bedrijf een nuttige investering zou zijn. Wellicht kom je tot de conclusie dat je al veel eerder had moeten investeren in het gemak van handige softwareoplossingen voor je bedrijf.

You Might Also Like