Business

#4 Businessmom: Karlien heeft een juridisch tekstbureau

Deze week is het de beurt van Karlien, zij is juridisch tekstschrijver en heeft een eigen blog.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezinsamenstelling eruit?
Karlien, 33 jaar en opgeleid als jurist (WO). Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen. Een meisje van 5 en een jongen van 4.

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Ik ben eind 2017 Juridisch Tekstbureau gestart: ik ben juridisch tekstschrijver en help juridische dienstverleners om online beter gevonden te worden.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
In 2016 begon ik met een blog. Eerst gewoon als hobby, uit enthousiasme. Toen bleek dat ik het schrijven over reizen met kinderen erg leuk vond. Toen ben ik mijn reisblog Reistipsmetkids Hierop deel ik leuke vakantiebestemmingen en tips voor reizen met kinderen.

Het schrijven vind ik erg leuk, en ik wilde al heel lang voor mezelf gaan werken. Met twee jonge kinderen en een man die directeur is van een softwarebedrijf, was het altijd haasten. Tegelijkertijd werd ik steeds vrager benaderd of ik een juridische tekst wilde schrijven voor websites. Eind 2017 startte ik met Juridisch Tekstbureau.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Ik heb veel plannen! Als de kinderen wat ouder zijn wil ik een groter bedrijf opbouwen. Of ik zet naast Juridisch Tekstbureau nog meer ondernemingen in de markt.

Omschrijf jezelf als moeder
Dat is een lastige vraag. Ik ga er heel graag op uit met de kinderen. Maar vooral de oudste is heel gevoelig voor prikkels, en hoe meer rust en regelmaat, hoe beter zij zich voelt. In plaats van dagenlang door Amsterdam lopen, houden we het nu rustig na school. Maar als het weer een beetje meezit dan zijn we buiten te vinden.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Ik vind het ontzettend leuk om met de kinderen op pad te gaan, daar geniet ik echt van. Ook vind ik het zo mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelen.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Ideaal! De jongste gaat net naar school, dus ik kan nu werken als hij op school zit. En als er een kind ziek is, is er ook niet zoveel aan de hand. Toen ik kinderen kreeg, wilde ik niet dat mijn kinderen hele lange dagen zouden maken met school en naschoolse opvang. Nu blijkt ook dat dat voor onze oudste veel te vermoeiend is.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Dat is natuurlijk altijd lastig. Er moet toch nog even wat afgemaakt worden. Of je zit in een flow en je blijft werken. Ik merk dat ik weken heb dat ik heerlijk aan het werk ben en ook ’s avonds werk. Dan probeer ik wel rond negen uur te stoppen, om nog even wat rust te krijgen. Ben ik wat vermoeider, dan werk ik wat minder.

Nu je een business mom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Een van de redenen dat ik voor mezelf wilde werken, was dat ik werken voor een baas niet zo leuk vond. Iedere ochtend vroeg op, vroeg weg en aan het eind van de dag ben je pas thuis. Werk beheerst dan echt je leven. Ik kan waarschijnlijk wel voor een baas werken, als het werk is dat mij goed ligt en waarbij ik de vrijheid heb om te werken wanneer ik wil, zolang het werk maar op tijd afkomt.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Bekijk voordat je begint wie je concurrenten zijn en hoe jij je daarvan kan onderscheiden. Zoek uit hoe zij ervoor staan op Google. Ik heb daar veel winst kunnen pakken!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply