Business

4 problemen van thuiswerken

Problemen van thuiswerken

Vanuit huis werken kan ontzettend fijn zijn en veel vrijheid geven. Of je dit nu doet in afspraak met je baas (en dus waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis werkt) of als zelfstandig ondernemer. Je bent een stuk vaker in en rondom je woning te vinden, ervaart hierdoor meer vrijheid en bespaart natuurlijk flink op de kosten van de kinderopvang. Je houdt nu eenmaal meer tijd met de kleintjes over. Maar voordat je een beslissing neemt is het natuurlijk wel belangrijk om niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van het thuiswerken even goed te bekijken.

  1. Geluidsoverlast

Werken vanuit huis kan enorm rustgevend zijn, maar het kan ook zijn dat je last van geluidsoverlast gaat hebben. Niet alleen zorgen de kinderen in huis vaak voor het nodige rumoer, ook drukte op straat of werkzaamheden in de buurt kunnen je rust (en dus ook je concentratie) verstoren. Gelukkig zijn hier wel allerlei oplossingen voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in een betere isolatie of het werken met koptelefoons of oordopjes.

  1. Je wereld wordt kleiner

Hoe vaker jij je tijd thuis met de kinderen doorbrengt, hoe minder sociale contacten je vaak overhoudt. Het grootste voordeel van werken op een kantoor is het feit dat je collega’s om je heen hebt en altijd wel een praatje kunt maken of in ieder geval omgeven bent door sociale contacten. Wanneer jij iedere dag vanuit huis werkt, zijn deze sociale contacten er ineens niet meer. Zeker wanneer de kids de hele dag om je heen zijn zul je tegen het einde van je werkdag ineens flinke behoefte aan een gesprek met een volwassene voelen; en dat is wel even wennen.

  1. Het is een investering

Thuis werken

Voordat je thuis aan het werk kunt moet je wel investeren in een goede, ergonomische werkruimte. Nu kun je de eerste dagen of weken natuurlijk gerust vanaf de bank of keukentafel werken, maar wanneer dit een permanent iets is moet er een oplossing gevonden worden. Of je nu een hele kamer omtovert tot thuiskantoor, of een hoekje vrijmaakt om jouw bureau neer te zetten: een kleine investering is zeker nodig. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, een goede laptop en een ergonomische bureaustoel om rugklachten te voorkomen.

  1. Het kan lastig zijn werk en privé te scheiden

Omdat je continu in je eigen woning bent, kun je de neiging hebben om jouw werk met huishoudelijke taken te combineren. Niet altijd een probleem, maar soms is het wel fijn om je te kunnen concentreren op het werk zonder dat je afgeleid wordt door spelende kinderen of rondslingerend wasgoed.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply