Business

4 waardevolle tips voor een boekhoudprogramma

Je kunt een boekhoudprogramma gebruiken om een goede en complete administratie op te zetten en deze vervolgens netjes bij te houden. Maar hoe vind je een goed boekhoudprogramma, dat jou op precies de juiste manier ondersteunt in het organiseren van je boekhouding? Dat lees je in dit artikel.

Zelf gebruikte ik tot voor kort altijd MoneyBird, maar ik probeer graag dingen uit. Midden in een boekjaar starten met een nieuw boekhoudprogramma is niet erg handig, maar ik ben dus begin dit jaar gestart met MoneyMonk. Beide programma’s kun je gewoon koppelen aan onder andere Mollie en andere externe programma’s. Zo hebben ook beide programma’s een app voor de smartphone, wat wel zo handig is! Over beide programma’s ben ik gewoon tevreden, maar wie weet probeer ik volgend jaar weer een nieuw programma uit.

Bepaal waar je naar op zoek bent

Wat is voor jou een goed boekhoudprogramma? Pas als je dit weet, kun je actief naar dit programma op zoek gaan. Bepaal daarom eerst waar je naar op zoek bent. Zet je wensen en eisen eventueel op een lijstje en je maakt je zoektocht naar een goed boekhoudprogramma een stuk gemakkelijker.

Wel of geen facturatie?

Er zijn boekhoudprogramma’s zonder extra facturatie functie, maar er zijn ook boekhoudprogramma’s die wel een facturatie functionaliteit aanbieden. Bepaal voor jezelf of jouw boekhoudprogramma wel of geen facturatie moet hebben. Heb je nog geen geschikte tool om jouw facturen te maken en te versturen? Dan is het geen overbodige luxe een boekhoudprogramma met complete facturatie functie te zoeken.

Lees recensies van andere ondernemers

Heb je een boekhoudprogramma gevonden dat aan jouw wensen en eisen voldoet? Word dan niet direct klant, maar verdiep je eerst in de recensies van andere ondernemers. Lees je voornamelijk positieve recensies? Dan weet je dat je dit programma zonder enige problemen kunt gebruiken. Lees je veel negatieve reviews, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander boekhoudprogramma.

Vergelijk boekhoudprogramma’s met elkaar

Tot slot raden wij je aan diverse boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Dit doe je niet alleen door naar de prijzen van de diverse programma’s te kijken. Check ook de functies van de diverse programma’s die je met elkaar vergelijkt. Zo vind je niet alleen het goedkoopste boekhoudprogramma, maar vind je bovendien de tool die het beste bij jou en jouw bedrijf past.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply