Interior

5 manieren om te voorkomen dat je badkamerspiegel beslaat

5 manieren om te voorkomen dat je badkamerspiegel beslaat

Erger jij je altijd groen en geel aan je badkamerspiegel die direct van matglas lijkt te zijn zodra je de douche uitstapt? Na het lezen van onderstaande tips hoeft dat niet meer, want dit is heel gemakkelijk te voorkomen.

Beslagen spiegels zijn ontzettend onhandig, zeker in de ochtend als je nogal eens haast hebt. Een doekje over je spiegel halen kan, maar kost tijd en werkt ook niet echt optimaal. Er blijven namelijk allemaal druppels achter op de spiegel en in no-time is de spiegel gewoon weer beslagen. En de volgende dag weer, en daarna weer en ga zo maar door. Dat moet anders! Tijd om dit probleem te voorkomen in plaats van elke ochtend weer verhelpen.

1. Scheerschuim

Scheerschuim is niet alleen een perfect hulpmiddel om haartjes te verwijderen, maar ook om condens te verwijderen. Of eigenlijk voorkomen. Want door je spiegel in te smeren met een beetje scheerschuim en het vervolgens schoon te wrijven met keukenpapier zal er geen condens meer vormen. Of nouja, in ieder geval voor drie weken. Daarna herhaal je dit trucje weer.

2. Afwasmiddel of shampoo

Deze truc werkt exact hetzelfde als met scheerschuim, alleen is het effect van iets kortere duur. Dit beschermlaagje zorgt er namelijk voor dat er één week geen condens meer komt op je badkamerspiegel. Een stuk korter dan de scheerschuimmethode, maar toch een handig alternatief voor als je even geen scheerschuim in huis hebt.

3. Azijn en water

Azijn lijkt haast voor elk probleem in huis de oplossing te zijn. Zo ook met beslagen spiegels. Door wat azijn met water te mengen in een plantenspuit en dit over de spiegel te verstuiven en vervolgens af te nemen zal je spiegel voorlopig niet meer beslaan. Eventueel kun je nog wat citroensap bij het mengsel doen als je de geur van azijn onaangenaam vindt.

4. Spiegel met verlichting en verwarming

Spiegel met verlichting en verwarming

Maar laten we eerlijk zijn: het liefst wil je natuurlijk voorgoed af zijn van condensvorming en de bovenstaande trucjes niet continu te moeten herhalen. Onze favoriete oplossing? Een mooie badkamerspiegel met verlichting én een ingebouwde verwarming. Staat prachtig én is superhandig. En oja, die verwarming is natuurlijk niet bedoeld om de badkamer te verwarmen, maar wel om het glas te verwarmen en daarmee condensvorming te voorkomen. Deze spiegels bestaan overigens in platte variant, maar ook als badkamerspiegelkasten. En heb je speciale wensen wat betreft de maat of vorm? Geen probleem. Je kunt heel gemakkelijk dergelijke spiegels op maat bestellen.

5. Ventilatie

Welke van de bovenstaande tips je ook toepast, het is hoe dan ook altijd het best om je badkamer goed te ventileren. Oftewel: zorg voor een goede ventilator én voor een raam dat je kunt openen. Niet alleen om schimmelvorming tegen te gaan, maar ook om condensvorming te beperken.

You Might Also Like