Business

5 tips om van ondernemen een feestje te maken

5 tips om van ondernemen een feestje te maken

Ondernemen kan erg leuk zijn, maar veel mensen met een eigen bedrijf genieten toch niet optimaal van hun werk. Met de tips in dit artikel leer je van ondernemen een feestje te maken, hoe druk je het ook hebt en hoe chaotisch je leven als ondernemer ook is, zeker als je ondernemen combineert met het moederschap kan het soms best wel eens pittig zijn.

Doe wat je leuk vindt

Om van ondernemen een feestje te maken, moet je ten eerste doen wat je leuk vindt. Vraag jezelf af waar je energie van krijgt en ga hier iets mee doen. Zelf krijg ik er dus enorm veel energie van als een website van een klant weer een aantal posities is gestegen in de zoekresultaten, of als iemand heel erg blij is met een nieuwe website. Bestellingen in de webshop, of hier op de blog als ik zie hoeveel een artikel gelezen wordt of daar reacties op komen! 

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé

Ook als je doet wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt, is het belangrijk om een goede balans te houden tussen werk en privé. Vergeet je partner, je kinderen en je vriendinnen niet, maar steek genoeg tijd in de mensen die belangrijk voor je zijn. Ook als je het druk hebt! Ik moet zeggen dat hier werk en privé vaak door elkaar lopen, maar Gerard werkt fulltime, en ik heb ook een drukke onderneming en dan loopt het soms wel eens door elkaar. Maar een balans zou een stuk meer rust geven, in 2019 gaat Lizzie naar de kleuterschool en Zoë naar de peuterspeelzaal, vanaf dat moment zal er ook meer structuur komen ondanks dat het een gerace is met het ophalen van de kinderen.

Besteed bepaalde taken uit

Vind je het verschrikkelijk om je boekhouding te moeten doen? Besteed dit dan gewoon uit. Dit kost geld, maar het bespaart je wel tijd en een hoop energie. Als je iets écht verschrikkelijk vindt om te doen en het is een taak die vaker terugkomt op de planning, is uitbesteden absoluut een goed idee. Zelf heb ik dit ook geleerd het afgelopen jaar, ik doe nu echt alleen nog maar de dingen die ik leuk vind. Ook neem ik echt geen dingen meer aan als ik daar geen tijd voor heb, of ik maak de afspraak dat ik dat over enkele weken doe.

Gebruik handige tools

Er zijn diverse handige tools die je als ondernemer kunt gebruiken om je werk beter én efficiënter te doen. Weet je deze tools te vinden en gebruik je ze dagelijks, dan is het gemakkelijker van ondernemen een feestje te maken. Ik gebruik zelf niet echt veel tools, behalve de SEO tools die ik nodig heb. Ik werk nog steeds lekker old skool met een papieren planning, de ene keer gebruik ik mijn bullet journal en de andere keer gebruik ik gewoon een schrift. Verder gebruik ik voor rapportages Google Spreadsheets, en voor teksten Google Docs.

Blijf jezelf uitdagen

Heb je jouw eerste doel als ondernemer bereikt? Stel dan een nieuw doel voor jezelf op. Als je steeds nieuwe doelen voor jezelf opstelt, blijf je je ontwikkelen. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om jezelf uit te dagen. Door steeds nieuwe doelen voor jezelf op te stellen, maak je van het ondernemen echt een feestje. Eind van het jaar wil ik een bepaalde omzet hebben gedraaid, ik daag mezelf uit om dat te behalen, zolang het niet ten koste van mijzelf of het gezin gaat. 

Tip: maak iedere maand een reflectie in een soort dagboek, en schrijf daarin ook je doelen voor de volgende maand in op.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    18 juli 2018 at 13:47

    De tip om de boekhouding uit te besteden is mij zeer welkom. Want ik heb er echt de schurft aan en ik ben er ook niet goed in.

Leave a Reply