Business

5 tips voor de AVG privacywet

Op 25 mei is de nieuwe AVG privacywet ingegaan. Iedere ondernemer krijgt met deze privacywet te maken: ook jij! Maar hoe moet je nu eigenlijk omgaan met de nieuwe privacywet? Wij geven je graag vijf praktische tips.

Verdiep je in de nieuwe wet

Het is belangrijk om te weten wat de nieuwe AVG privacywet inhoudt, aangezien ook jij met de wet te maken krijgt. Verdiep je daarom goed in de nieuwe wet en je weet precies waar je aan toe bent als ondernemer.

Neem de tijd om een privacyverklaring te schrijven

Volgens de nieuwe wet is iedere organisatie verplicht om informatie te geven over hoe ze omgaat met bepaalde persoonsgegevens. Jij bent ondernemer en dus ook verplicht dit te doen. Je informeert anderen over jouw beleid door een privacyverklaring te schrijven. Neem de tijd om dit te doen, want het is niet gemakkelijk een goede verklaring op te stellen.

Schrijf persoonlijk

Je schrijft je privacyverklaring primair om aan de nieuwe wet te voldoen, maar eigenlijk is het ook erg belangrijk dat de verklaring begrijpelijk is voor de lezer. Daarom schrijf je niet met de nieuwe wet in je achterhoofd, maar met oog op de lezer. Schrijf duidelijk, begrijpelijk en vooral persoonlijk en je hebt een betere privacyverklaring dan veel andere ondernemers.

Maak je verhaal visueel

Ben je zelf visueel ingesteld? Dan kun je je wel voorstellen dat anderen jouw privacyverklaring ook liever als duidelijk plaatje zien. Je kunt ervoor kiezen jouw privacyverklaring niet alleen in woorden uit te leggen, maar ook visueel uit te werken. Bijvoorbeeld in een infographic.

Start vandaag nog

De nieuwe privacywet is al ingegaan. Dit betekent dat je nu al aan de nieuwe wet moet voldoen. Ben je nog niet gestart met je voorbereidingen om aan de nieuwe AVG privacywet te voldoen? Start hier vandaag dan nog mee!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply