Interior

5 tips voor het vinden van de ideale raamdecoratie voor je thuiskantoor

Privacy

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Zelfs als er een vaccin komt, zullen we de komende jaren naar verwachting meer thuiswerken. Het is dus tijd om je tijdelijke thuiskantoor echt permanent in te gaan richten. Veel mensen hebben al gezorgd voor een prettig bureau en een handige kast. Maar hoe zit het eigenlijk met de raamdecoratie? Met deze handige tips vind je de ideale raamdecoratie voor jouw thuiskantoor.

1. De juiste uitstraling en sfeer

Elke soort raamdecoratie roept een andere sfeer op. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld vrij koel, strak en modern en dat geldt ook voor rolgordijnen. Vouwgordijnen geven juist warmte en gezelligheid in het kantoor, evenals gewone gordijnen. Kortom: kijk eens naar de verschillende soorten raamdecoratie en kies een raamdecoratie die past bij de sfeer en de uitstraling die je wilt bereiken.

2. Materiaal en stof

De verschillende materialen van raamdecoratie kunnen ook invloed hebben op je keuze. Sommige raamdecoraties geven meer stof in je kantoor en grotere kans op allergieën. Gewone gordijnen verzamelen bijvoorbeeld veel stof en huisstofmijt kan erin leven. Tegelijkertijd kun je gordijnen meestal wel vrij goed wassen in de wasmachine, wat het probleem vermindert. Andere raamdecoraties, zoals jaloezieën en shutters, kun je regelmatig afnemen met een doek. Daarmee houd je de stofvorming ook binnen de perken en is het een prima raamdecoratie als je allergisch bent.

3. Privacy

5 tips voor het vinden van de ideale raamdecoratie voor je thuiskantoor

Zit je in een kantoor op de bovenverdieping, dan is privacy waarschijnlijk niet echt een overweging. Maar op de begane grond kan dat zeker meespelen. Je wilt niet dat iedereen die langskomt kan zien hoe je zit te werken. Daar kun je ook je raamdecoratie op aanpassen. Raamfolie kan hierbij helpen. Ook plisségordijnen kunnen een goede keuze zijn, omdat je die ook zo kunt zetten dat alleen het onderste gedeelte van het raam bedekt is. Zo heb je wel privacy, maar heb je ook nog genoeg lichtinval.

4. Kleur

Raamdecoratie kan een goede manier zijn om kleur in je interieur te brengen. Dit kan invloed hebben op je keuze voor bepaalde raamdecoratie. Ga je voor aluminium, bamboe of houten raamdecoratie? Dan ben je vaak gebonden aan een vrij beperkt kleuraanbod. Ga je voor stoffen raamdecoratie, dan heb je juist ontzettend veel mogelijkheden – van een effen gordijn tot een vouwgordijn met verbijsterende kleurpatronen.

5. Lichtinval regelen

In de winter wil je het liefst zoveel mogelijk licht in je thuiskantoor. Maar in de zomer is het juist prettig als je het zonlicht buiten kan houden. Daarom is het fijn als je de lichtinval goed kunt regelen. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Gordijnen gaan vanaf de zijkanten open en dicht
  • Vouwgordijnen en rolgordijnen gaan vanaf boven open en dicht
  • Jaloezieën en duo rolgordijnen gaan van boven naar beneden, maar je kunt de lichtinval ook regelen door de lamellen of kleurbanden te verstellen
  • Plisségordijnen kun je horizontaal naar wens over je raam verdelen

De lichtinval regelen is dus bij elk type raamdecoratie verschillend. Sommige raamdecoraties geven je alleen de keus tussen open en dicht, bij andere kun je veel meer regelen.

De ideale raamdecoratie vinden voor je thuiskantoor (of voor de kinderkamer!) kan een hele uitdaging zijn. Er zijn zoveel keuzes te maken en er is zoveel om op te letten! Met deze vijf tips is het een stuk eenvoudiger om je nieuwe raamdecoratie te vinden. Zet ze in volgorde van wat jij het meest belangrijk vindt en je ontdekt vanzelf welke raamdecoratie het best bij je past.

You Might Also Like