Business

#6 Businessmom: Anneke is de vliegende keep in een bloembinderij

Deze week is het de beurt aan Anneke, zij is de vliegende keep in de bloembinderij die ze samen met haar man runt.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Ik ben Anneke van Dijk, 37 jaar en getrouwd met Jan. Samen hebben we 3 kinderen, Sofieke (10) , Finn (9) en Tijl (6)

Je bent een businessmom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Ons bedrijf heet Bloembinderij Vivaldi. Jan is de bloemenman, en ik ben de vliegende keep.. Na heel wat jaren samenwerken, zijn de taken stilzwijgend verdeeld. Jan is heel creatief, en maakt de style opdrachten, boeketten,  ik doe de boekhouding, bezoek de beurzen, en regel alle afspraken met bedrijven en particuliere klanten.

Ook kom ik bij de klanten thuis voor advies, of help inrichten, en ook sta ik zelf op beurzen en markten. ( Erg belangrijk, klanten willen jou gezicht zien)

Hoe ben je op het idee gekomen om businessmom te worden?
Omdat ik altijd heb gezegd dat ik geen moeder wil zijn, die de kinderen bij de opvang haalt en brengt, heb ik besloten ontslag te nemen, en mijn intrede te doen in de winkel.
Eigenlijk zijn de kinderen dus echt de reden, ik ben tot de dag van vandaag blij dat ik niet meer voor een baas werk. Zodra de kinderen ziek zijn, of ze zijn deschooltas vergeten, kan ik er voor hun zijn!

Hoe ziet de toekomst voor jouw bedrijf eruit?
Er staat heel veel op het verlanglijstje voor de toekomst. Zo zijn we momenteel onze site helemaal aan het vernieuwen, en stappen wij ook de “luxe bloemen tot aan je vaas trend” in. https://vivaldi-genemuiden.nl/

Een online webshop, waar je gemakkelijk je boeket besteld naar keuze, wij schikken hem voor je op de vaas, je hoeft hem alleen een plekje te geven in je woonkamer.
Verder willen wij groter worden met het advies geven bij de klant thuis, en wat mij persoonlijk leuk lijkt, is een geheel concept af te leveren voor de bruid&bruidegom.

We merken dat bloemen een steeds grotere rol gaan spelen op de huwelijksdag, en daar springen we graag op in..

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben een zeer betrokken moeder, met het geluk een beetje ADD te bezitten, dus is het me niet gauw te gek. Luizenmoeder op maandag? Kan ik zijn.Moet de school schoongemaakt worden? Check-> van de partij. Is er geen coach voor dochters volleybalclub?-> check, doe ik met liefde..

Omdat we dicht bij onze winkel wonen is het moederschap goed te combineren met mijn baan. Licht chaotisch moet je wel zijn, anders kan je je niet 100% inzetten voor het moederschap en de winkel. Gelukkig ben ik een avondmens, als door de kinderen mijn werk ’s middags niet afkomt, pak ik het ’s avonds weer op.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Het mooist van het moederschap vind ik de band die je, met in mijn geval 3 minimensjes opbouwt.

Totaal verschillende persoontjes zijn het, maar in alle 3 herken ik mijzelf, en leer ik ook van hen, b.v; geduldig te zijn, nauwkeuriger te zijn, en van de jongste leer ik vooral meer het plezier van het leven te ontdekken, zorgelozer te zijn..

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Heel soms valt het me wel eens zwaar, vooral in de drukke kerstmaand. De reden dat het me zwaar valt, is het eeuwige schuldgevoel.. Doordat ik door de drukke tijden dan veel meer in de winkel moet zijn, dan dat ze gewend zijn.

Ik kan eigenlijk niet geloven dat onze kinderen blij worden van December, ik denk dat ze eerder een Decembertrauma hebben.. Gelukkig is Januari wat rustiger, en kunnen we alle schade weer herstellen.. Een perfecte balans bestaat niet, omdat de winkel altijd onvoorspelbaar is, kan er altijd wel iets voorvallen, wat je niet had bedacht.
Maar wat voor mij goed werkt, is een goede voorbereiding van de dag/week ( heeft mijn moeder er altijd al ingestampt) en dat ik zelf ook de boel op de rit heb.

Rust in mijn hoofd, is rust in huis.

Nu je een businessmom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Ik wil het zeker nog wel, maar ik weet niet of ik het nog WEL kan! Ik ben zo gewend aan het maken van mijn eigen regels, ik weet niet of ik nog wel kan luisteren 😉

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Mijn advies: Neem AUB tijd voor je zwangerschap verlof!! Ook al denk je dat je onmisbaar bent in je eigen bedrijf, neem de tijd om te genieten en te herstellen!!! Die fout heb ik helaas gemaakt, en nog altijd spijt…

En mijn tweede advies is:
Zorg voor een hele goede fijne flexibele oppas 🙂

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply