Interior

6 redenen om te kiezen voor een vloerkleed van wol

6 redenen om te kiezen voor een vloerkleed van wol

Bij het uitkiezen van een nieuw vloerkleed zul je waarschijnlijk ten eerste vooral letten op de kleuren, het design en het formaat. Maar ook het materiaal is ontzettend bepalend. Zo heeft wol ontzettend veel voordelen ten opzichte van vloerkleden van andere materialen. Zowel qua gemak als veiligheid. We zetten de prettigste voordelen voor je op een rij! 

1. Wol zorgt voor warmte (letterlijk én figuurlijk!)

Wol zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor warmte in huis. De zachte en lichte kleur van dit natuurproduct geeft je interieur namelijk een rustige en warme uitstraling, maar het is ook nog eens heerlijk zacht en warm aan je voeten! Daarnaast heeft wol ook nog eens een isolerende werking. Alle beetjes helpen toch?!

2. Wol is geluiddempend

Gehorig huis? Ook dan is een wollen vloerkleed een slimme keuze. Vloerkleden (en wandkleden) zijn sowieso al goed voor de akoestiek in huis, maar wol heeft een extra geluiddempend eigenschap. Het zal hierdoor minder hol klinken in huis en je ervaart minder last van herrieschoppende buren. 

3. Wol trekt minder snel vuil aan

Een van onze favoriete eigenschappen: wol is vuil werend! Ja, dat lees je goed. Omdat wol van nature vettig is, trekt het veel minder snel vuil aan dan bijvoorbeeld vloerkleden van viscose of katoen. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

4. Wol brandt minder snel

Wol is van nature moeilijk ontvlambaar. Een ontzettend fijne en geruststellende eigenschap als je vloerkleed in de buurt van een open haard ligt, of wanneer je regelmatig kaarsjes brandt. Vloerkleden van synthetische materialen daarentegen zullen bij een klein vonkje of een omgevallen kaars direct verschroeien of vlam vatten.

5. Wol is elastisch

Ook is wol van zichzelf elastisch, waardoor het altijd naar zijn oorspronkelijke vorm wil terugkeren. Een wollen vloerkleed zal dus niet uitrekken en ook niet permanent ingedeukt blijven, door bijvoorbeeld tafelpoten of bankpoten. 

6. Geen elektrische schokjes met een vloerverwarming

Geen elektrische schokjes met een vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in huis? Heerlijk! Maar ook dan is het juist extra prettig om een vloerkleed van wol in huis te halen. Wol voorkomt namelijk het statische effect dat je vaak in de winter ervaart. Waar je bij een vloerkleed van synthetische stof regelmatig een schok krijgt als je over het vloerkleed hebt gelopen en vervolgens bijvoorbeeld de deurklink vastpakt, zal dat bij een wollen vloerkleed niet gebeuren!

Dus… let bij het uitkiezen van een nieuw vloerkleed zéker niet alleen op het uiterlijk, maar weeg ook vooral de materialen van je favoriete kleden af!

You Might Also Like