Interior

6 tips om je badkamer groter te laten lijken

6 tips om je badkamer groter te laten lijken

Misschien droom jij al jaren van een heerlijke grote badkamer. Is verhuizen of een grote verbouwing geen optie? Dan kun je nog altijd verschillende dingen doen om je badkamer groter te laten lijken. Met wat handige trucjes in de inrichting maak je van jouw kleine badkamer een prachtige ruimte.

1. Ga voor glas

Een stenen afscheiding naast de douche en een douchegordijn is gesloten. Zo’n gesloten hoek gaat eigenlijk af van de ruimte die je overhoudt in de badkamer. Optisch lijkt de badkamer daardoor veel kleiner. Daarom ga je liever voor een glazen douchewand en een douchedeur. Doordat je door het glas heen kunt kijken, lijkt de badkamer een stuk groter.

2. Speel met spiegels

Spiegels kunnen heel veel doen om de ruimte te vergroten. Doordat de spiegel de ruimte weerkaatst, lijkt deze ongeveer 2x zo groot. Ga dus voor een grote spiegel op een tactische plek. Dat is niet alleen handig als je je wilt opmaken, aankleden of tandenpoetsen: het geeft je badkamer ook onverwacht heel veel extra ruimte.

3. Meubels van de vloer

Heb je nu een badkamermeubel dat tot op de vloer komt? Dan is het misschien tijd voor iets nieuws. Ga voor een badkamermeubel dat niet veel details heeft – hoe drukker het is, hoe voller de badkamer lijkt. Ga bovendien voor een badkamermeubel dat niet tot op de grond komt. Kies een meubel op pootjes, of nog beter: een meubel dat aan de muur hangt. Het scheelt maar enkele decimeters, maar optisch lijkt je badkamer een flink stuk groter.

4. Inbouwspots

Het verlichten van de badkamer is vaak een dingetje. Er zijn tegenwoordig wel meer mogelijkheden dan vroeger, maar je zit toch met bepaalde eisen. Zo moet badkamerverlichting een goede bescherming hebben tegen vocht. Je kunt er dus niet zomaar elke lamp hangen. Wil jij meer ruimtelijkheid in de badkamer? Dan ga je voor inbouwspots. Deze nemen vrijwel geen ruimte in, maar ze geven wel veel licht. Met dimbare spots kun je bovendien de sfeer in de badkamer bepalen.

5. Zorg voor daglicht

Zorg voor daglicht

Heb je al ramen in de badkamer? Zorg dan dat je raamdecoratie het licht niet teveel tegenhoudt. Daglicht is het beste licht en dat zorgt automatisch voor een ruimtelijker gevoel. Heb je geen ramen in de badkamer? Vraag je eens af of het een mogelijkheid zou zijn om een raam te realiseren. Zit de badkamer onder een plat dak, dan zou een bovenlicht een uitstekende oplossing zijn. Lukt dit niet, speel dan met verlichting in verschillende typen en sterkten om te kijken wat het mooist past in de badkamer.

6. Zorg voor rust

Een kleine badkamer lijkt snel vol en rommelig. Daarom moet je goed nadenken hoe je rust kunt creëeren in de badkamer. Dat betekent niet dat hij helemaal leeg en steriel moet zijn! Het betekent wel dat je goed moet nadenken over de hoeveelheid accessoires en welke je waar wilt toepassen. Daarnaast houd je de badkamer ook schoon, want een vieze badkamer oogt ook niet fijn. In een open kast gebruik je manden zodat het er wel mooi uitziet, maar losse spulletjes uit het zicht zijn opgeborgen. Zo creëer je een rustige ruimte die er ruimtelijker uitziet.

Een kleine badkamer kan soms zorgen voor frustraties. Het lijkt er snel rommelig, klein en benauwd. Toch kun je er meestal wel wat aan doen. Met deze 6 tips kun je op kleine en grote manieren zorgen dat de badkamer groter lijkt. Zo wordt het een prettige ruimte waar je met plezier gebruik van maakt.

You Might Also Like