Business

6 tips om professioneel over te komen met je accessoires

professionele accessoires

Als zakelijk type wil je graag professioneel overkomen. Dat je dat niet echt doet met een knalroze Minnie Mouse tasje, dat is wel duidelijk. Maar hoe kom je dan wel professioneel over? Hier vind je 6 tips om professioneel over te komen met je accessoires.

1. Ga voor een merk

Je wilt niet te kitscherig overkomen. Maar je moet wel letten op het merk van je accessoires. Je hoeft niet direct voor de duurste merken te gaan. Maar ga ook niet voor de goedkoopste. Als jij aankomt met spulletjes van een merk van de Aldi of de Action, ga je af zodra je iemand tegenkomt die iets afweet van merken. Kijk even welke merken vooral bekend zijn bij welke winkels en zoek een merk dat ook qua stijl en uitstraling bij je past.

2. Kies je stijl

De stijl die jij mooi vindt, hoeft niet bij iemand anders te passen. Wel moet je stijl altijd passen bij je werkzaamheden. Ben jij bezig in een creatieve bedrijfstak, dan mag dat ook zichtbaar zijn in je accessoires. Terwijl je bij een ingetogen beroep liever kiest voor neutrale kleuren en eenvoudige lijnen. Leg al je accessoires eens op een rij en kijk er kritisch naar. Welke stijlen passen wel bij jou en welke juist niet?

Passende accessoires

3. Kies passende accessoires voor je spullen

Natuurlijk is het belangrijk dat je accessoires goed passen bij de spullen die je bij je hebt. Kies bijvoorbeeld voor een mooi nieuw iPhone 11 Pro Max telefoonhoesje als je deze telefoon hebt. Andere telefoonhoesjes passen misschien ook, maar zijn er niet speciaal voor gemaakt. Met als gevolg dat ze eigenlijk net niet helemaal mooi om de telefoon sluiten. Datzelfde geldt ook voor laptophoezen en andere accessoires die bij je spullen en apparaten horen.

4. Ga voor accessoires die je schoon kunt maken

Je hebt een of meer kinderen, dus is het belangrijk dat je voorbereid bent op onverwachte situaties. Dus zorg je dat je accessoires kiest die weer schoongemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een handtas van leer, dat je gemakkelijk kunt poetsen. Of een telefoonhoes die af en toe mee kan draaien in de was. Zo voorkom je dat je je accessoires moet vervangen als er een ongelukje mee gebeurt. Je zult deze accessoires niet alleen thuis, maar ook op kantoor gebruiken.

Handtas professioneel

5. Een leuke handtas

Veel moeders sjouwen rond met een enorme tas. Heel praktisch, want je kunt er werkelijk alles in kwijt. Van luiers tot billendoekjes en een complete set schone kleren tot een halve speelgoedkist. Maar het probleem is natuurlijk dat dat niet erg professioneel overkomt. Kies dus een wat kleiner en chiquer formaat handtas om mee te nemen als je aan het werk bent. Weinig kans dat je daar al die extra spulletjes nodig hebt.

6. Stijlvol en toch praktisch

Het moeilijkst bij het vinden van de juiste accessoires: de balans tussen stijlvol en praktisch. Veel moeders hebben de neiging om vooral heel praktisch te zijn. Logisch als je kinderen hebt, maar misschien niet de uitstraling die je wilt hebben als je werkt. Bekijk daarom rustig een heel aantal accessoires naast elkaar. En denk dan niet alleen aan de praktische voor- of nadelen, maar let vooral op de uitstraling.

Wil je een professionele uitstraling krijgen? Dan moeten je accessoires daarbij passen. Dat geldt bijvoorbeeld voor je sieraden, maar ook voor je handtas of je telefoonhoesje. Door te zorgen dat alles netjes met elkaar matcht, krijg je een mooiere en professionelere uitstraling.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply