Lifestyle

6x deze stoffen maken jouw outfit professioneler

Professioneel outfit

Misschien heb je weleens nagedacht over professionele of zakelijke kleding. Meestal kijk je dan naar verschillende stijlen en soorten kleding. Maar heb je weleens nagedacht over de stof waarvan de kleding gemaakt is? De ene stof heeft een heel andere uitstraling dan de andere. Zo is denim (spijkerstof) wel sterk, maar past het vooral goed bij de casual stijl. Wil jij een professionele look? Dan ga je voor een van deze 6 stofjes!

1.         Tricot

Tricot is een zachte, rekbare stof die heel populair is. De stof is vrij glad en heeft daardoor een elegant uiterlijk. Een tricot jasje of rok kan heel mooi staan en je voorzien van het perfecte zakelijke uiterlijk. Je moet wel letten op de soort tricot, want er zijn verschillende varianten. De meest elastische vorm heeft de neiging iets te krimpen, waardoor de vorm wat veranderd. De stevigere, minder elastische tricot is daarom beter geschikt. Deze kreukt ook minder.

2. Linnen

Linnen is een vrij grove, lichte stof. Het is ideaal voor in de zomer. Wil jij een zakelijk uiterlijk? Dan is linnen in de zomer jouw favoriete stof! Het neemt goed vocht op, waardoor je geen last hebt van vervelende zweetvlekken. Bovendien laat het lucht door, waardoor het veel fijner is dan bijvoorbeeld polyester of nylon. Linnen is een stof die niet zo heel geschikt is voor strakke kleding, omdat het niet elastisch is. Het is wel heel fijn voor wat ruimere kleding. Het kan wel enorm kreuken, dus als je een strakke look wilt moet je wel even aan de slag met het strijkijzer.

3. Bamboe

Twijfel je of katoen een goede keus is? Overweeg dan bamboe eens! Bamboe stof wordt gemaakt van de vezels van de bamboe plant. De stof is heerlijk zacht en kreukt vrijwel niet. Maar het grootste voordeel is dat het ontzettend veel vocht kan bevatten zonder dat dat zichtbaar is. Een bamboe shirt en bamboe sokken zijn dus een must als je snel gaat zweten. Niemand ziet vlekken en ook remt bamboe de zweetgeur sterk af. Het is dus niet alleen mooi, maar ook heel praktisch als zakelijke (onder)kleding.

4. Polyester

!00% polyester is meestal geen verstandige keus, omdat de stof dan niet meer kan ademen. Vaak wordt polyester daarom gemengd met katoen. Je hebt dan de voordelen van beide stoffen. Dit type gemengd polyester is sterk, krimpvrij en verandert vrijwel niet van vorm. Het is dus een hele fijne stof om te dragen als je duidelijk gevormde kleding hebt (denk aan slim fit of juist iets rondere vormen). Een ander voordeel van polyester is dat het strijkvrij is. Het vormt vrijwel geen kreukels en ziet er dus altijd netjes uit.

5. Leer

Leer is absoluut geen zomers stofje, maar in de winter is het wel prachtig. Er zijn ook veel soorten imitatie-leer te vinden. Leren stoffen zijn uitermate sterk en ze hebben een glad en glanzend uiterlijk. Hoewel je bij leer misschien vooral denkt aan schoenen, moet je het niet onderschatten voor andere kledingstukken. Denk bijvoorbeeld eens aan een zacht leren jasje of een mooie handtas. Leer kan worden toegepast voor de accessoires, maar ook voor een aantal kledingstukken.

6. Viscose

Viscose (vroeger rayon genoemd) is een kunstzijde die wel wat lijkt op echte zijde. Het is echter een stuk betaalbaarder! Viscose is een fijne stof met een glad, zacht en glanzend uiterlijk. Het voelt letterlijk zijdezacht aan en is dus bijzonder comfortabel. Een mantelpakje of jurk van viscose heeft een elegante uitstraling en past goed bij sterke vrouwen. Voor een professionele look is viscose zeer geschikt, omdat het glad en strak valt en netjes afkleedt.

Misschien ben jij naast je zakelijk talent ook goed met de naaimachine. Of ken je iemand die heel goed nette kleding kan maken. Maar zelfs als dat niet zo is, is het wel praktisch om stoffen te herkennen. Je ziet dan al meteen welke kleding wel praktisch is en welke kleding je beter niet kunt kiezen. Dit zijn de 6 meest geschikte stoffen waarmee je professioneel overkomt.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply