Lifestyle

6x verrassende en leuke opleidingen om te volgen

Leuke opleidingen

Een opleiding volgen is nieuw, verfrissend en leuk. Zeker als de opleiding goed aansluit op je hobby. Wist je dat er heel veel opleidingen zijn die goed zijn voor je CV én goed passen bij je interesses? Check deze 6 verrassende en leuke opleidingen eens!

1. Drone opleiding

Drone opleiding

Vliegen met een drone, is dat nou zo moeilijk? In de praktijk blijkt van wel. Veel drones van beginners ‘verongelukken’ doordat ze ergens tegenop knallen of neerstorten. Maar ook als je al ervaring hebt met drone-vliegen kan een drone opleiding nuttig zijn. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je het beste kunt vliegen om mooie foto’s of filmpjes te maken. Ook leer je aan welke regels je je moet houden met je drone. Om commercieel of zakelijk te mogen vliegen met grotere drones is het hebben van een certificaat zelfs verplicht.

2. Creatief schrijven

Creatief schrijven

Misschien moet je veel schrijven voor je werk. Merk je dat je vaste patronen hanteert? Dat jouw teksten eigenlijk altijd zo’n beetje hetzelfde zijn? Of dat je anderen eigenlijk niet zo weet te boeien met je teksten? Dan is het tijd voor een opleiding creatief schrijven. Je leert dan handige methodes om je teksten aantrekkelijker en leesbaarder te maken. Ook leuk als je van plan bent hobbymatig te schrijven, bijvoorbeeld verhalen of gedichten.

3. Nagelstylist

Nagelstylist

De opleiding nagelstylist kun je in verschillende vormen volgen. Zo kun je de korte variant kiezen als je als hobby de nagels van jezelf en je familieleden wilt gaan bijwerken. Je kunt echter ook kiezen voor de langere opleiding en van het nagels stylen je werk maken. De opleiding tot nagelstylist leert je niet alleen hoe je nagels op natuurlijke manier mooi kunt maken, maar ook hoe je ze extra bijzonder kunt versieren en afwerken.

4. Website bouwen

Website bouwen

Een website maken is niet altijd eenvoudig. Je hebt oneindig veel mogelijkheden. Bovendien moet je dan wel wat verstand hebben van het systeem dat je gebruikt. Een website bouwen, of je dat nu hobbymatig of beroepsmatig doet, kan enorm verbeterd worden als je een speciale opleiding volgt. Zo zijn er opleidingen om te werken met WordPress en CSS, maar ook opleidingen die je helpen om zelf een webshop te starten.

5. Dieren EHBO

Dieren EHBO

Dieren EHBO is eigenlijk een must voor elke dierenliefhebber. Werk jij veel met dieren, bijvoorbeeld via een hondenuitlaatservice? Dan is het helemaal goed om de opleiding Dieren EHBO te volgen. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook fijn voor de eigenaren van de dieren waar je mee werkt.

6. Fotografie

Fotografie

Fotografie is wel wat meer dan ‘gewoon maar een knopje indrukken’. Er zijn dan ook tientallen opleidingen mogelijk als het gaat om fotografie. Professionele fotografie leert je meer over hoe je commerciële foto’s kunt maken. Maar er zijn ook hobby opleidingen om foto’s te leren maken van de natuur, van stillevens of juist van mensen.

Een opleiding volg je meestal om je CV te verbeteren. Bijvoorbeeld omdat je graag een bepaalde baan wilt krijgen. Of omdat je graag aan toekomstige werkgevers wilt laten zien wat jij in huis hebt. Het is dan natuurlijk het fijnst als je een opleiding kiest die niet alleen handig is, maar ook aansluit bij wat je zelf het allerliefste doet. Lees ook onze tips om het studeren naast je baan of bedrijf een succes te maken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply