Business

#7 Businessmom: Marloes helpt startende ondernemers hun dromen waar te maken

Deze week is het de beurt aan Marloes, zij heeft een eigen tekstbureau en helpt startende ondernemers hun dromen waar te maken.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Hi, ik ben Marloes, 28 jaar en ik ben getrouwd met Niels en samen hebben wij twee dochters; Sophie (3) en Fenne (1)

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Mijn bedrijf heet Een Kopje Tekst en deze bestaat weer uit verschillende onderdelen. Toen ik vorig jaar begon was dit puur als tekstschrijver, maar inmiddels ben ik ook Personal Cheerleader en open ik binnenkort mijn webshop in stationery. Als tekstschrijver ontdekte ik al vrij snel dat ik het vooral leuk vind om te achterhalen wat iemands drijfveren zijn en dat ik snel de vinger op de pijn kan leggen. Hierdoor ben ik gaan denken en heb ik besloten om andere tekstschrijvers en startende ondernemers te helpen als personal cheerleader. In het kort help ik andere vrouwen om stappen te zetten zodat zij hun dromen kunnen waarmaken.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen, na mijn studie rolde ik de financiële dienstverlening in maar vond ik nooit echt mijn draai. Op een gegeven moment startte ik met bloggen en toen klikte er opeens iets. Ik ging steeds meer met andere mensen praten over mijn dromen en toen besloot ik dat het ook tijd was om ervoor te gaan.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Dit jaar start mijn online programma Project Dromenvanger en lanceer ik de webshop. In de toekomst hoop ik verder uit te breiden, met een jaarprogramma, workshops en een heel team om me heen wat me ondersteund en aanvult.

Omschrijf jezelf als moeder
Als moeder ben ik een chaoot, lief en zorgzaam. Mijn kinderen staan voorop. Ze weten dat mama een bedrijf heeft, maar ze merken er vrij weinig van.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?

De onvoorwaardelijke liefde die je voor je kind voelt en wat je ook weer terugkrijgt aan liefde. Zo’n onbeschrijflijk gevoel dat je pas kent zodra je kinderen hebt. Ik dacht altijd dat huisdieren erbij in de buurt kwamen, maar dat is totaal niet zo.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Het is wel even jongleren, maar wanneer je sommige dingen uitbesteed (zoals schoonmaken) is het heel goed te doen. De kinderen gaan dezelfde dagen naar opvang als toen ik in loondienst werkte (ouders, schoonouders en kinderdagopvang) en ’s avonds werk ik ook nog lekker door. Ik vind het heerlijk om met mijn bedrijf en werk bezig te zijn, dus het voelt ook een beetje als ontspanning!

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Wanneer je werk zo leuk is dat je niet het gevoel hebt dat je moet balanceren, dan heb je altijd een goede balans. Sommige weken heb ik het ontzettend druk en is het flink doorwerken en andere weken heb ik extra tijd voor mijn gezin en voor mezelf (ook heel belangrijk!). Ik denk dat ik de perfecte balans houd door op tijd ook een momentje voor mezelf te nemen en me daar niet schuldig over te voelen.

Nu je een business mom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Ik sluit het niet uit dat ik ooit nog voor een baas werk, maar op dit moment kan ik het me niet voorstellen. Sinds ik ben gestart met ondernemen blijf ik maar denken dat ik het véééél eerder had moeten doen en begrijp ik eigenlijk niet waarom niet heel Nederland onderneemt. Het is heerlijk om aan je eigen doelen te werken en zelf je tijd in te delen.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Begin gewoon. Twijfel niet, maar doe het. Schrijf je in, zeg overal ja tegen en houd jezelf vooral niet klein. Want je kunt het gewoon! En als je toch blijft twijfelen, schrijf je dan vooral in voor mijn online programma ?

Websites: www.eenkopjetekst.nl en www.mooierleven.com
Instagram: www.instagram.com/mooier_leven
Facebook: www.facebook.com/mooierlevenblog

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply