Business

7 tips voor het starten met een webshop

7 tips voor het starten met een webshop

Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Sta jij ook op het punt om een webshop te starten, lees dan deze 7 praktische tips.

 

  1. Onderscheid je van de rest

In welk opzicht is jouw webshop onderscheidend van die van je concurrenten? Wat maakt jou uniek? Wat heb jij te bieden wat andere webwinkels niet hebben? Zorg ervoor dat dit helder is in de communicatie op je webshop. Bezoekers moeten direct begrijpen waarom ze bij jou moeten kopen.

 

  1. Kijk af van je concurrenten

Bestel eens een product bij andere webshops. Hoe verloopt het aankoopproces? Hoe hebben zij de navigatie ingericht? Wat spreekt je aan qua design? Hoe eenvoudig is het om iets te bestellen? Van welke webshopsoftware maken zij gebruik?

 

  1. Verleid je bezoekers met jouw ontwerp

Je hebt maar een paar seconden om bezoekers ervan te overtuigen dat ze bij jou moeten kopen. Daarom is de uitstraling van je webshop belangrijk. Zorg voor een aantrekkelijk design dat consistent is en waarin direct duidelijk wordt wat jouw webshop uniek maakt.

 

  1. Ben transparant

Op sommige webshops is niet duidelijk welke mensen erachter zitten, waar het bedrijf gevestigd is of hoe je contact kunt opnemen. Een webshop wordt betrouwbaar ervaren als deze informatie erop staat. Het is overigens verplicht om je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, IBAN, en BIC-code, KvK-nummer en btw-nummer te vermelden.

 

  1. De kracht van de eenvoud

Zorg voor een begrijpelijke webshop, waarbij geen tekstuele toelichting nodig is, maar die bezoekers intuïtief door de shop leidt. Het navigeren moet eenvoudig zijn en het bestelproces mag niet te veel tijd in beslag nemen. Het is belangrijk dat de bezoeker met een paar muisklikken tot een selectie kan komen en dat er geen verplichte registratieformulieren ingevuld moeten worden bij het bestellen. Hiermee loop je de kans dat hij alsnog afhaakt. Zorg bovendien voor verschillende betaalmogelijkheden.

 

  1. Webshopsoftware

Ben je geen techneut, kies dan voor bestaande webshopsoftware. Er zijn vele standaardpakketten te koop met talloze mogelijkheden, waarmee je toch je unieke webshop kunt ontwerpen. Naast de commerciële software is het gebruikmaken van gratis opensourcesoftware vaak een prima alternatief.

 

  1. Zorg voor een aantrekkelijke verpakking

Veel webwinkels vergeten aandacht te schenken de fysieke beleving: het moment waarop het pakketje wordt bezorgd. Zorg voor een aantrekkelijke verpakking van je product, die in lijn staat met de uitstraling op je website. Denk ook aan het meesturen van een begeleidende brief, een flyer, een kortingscoupon of een cadeautje. Hiermee stimuleer je herhalingsaankopen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply