Business

7 tips voor minder stress in de ochtend

De ochtendspits in het huishouden, zo wordt stress in de ochtend ook wel eens genoemd. Die stress wordt meestal veroorzaakt omdat je de avond van de te voren niet goed hebt voorbereid, je planning niet op orde is of je gewoon te laat bent opgestaan. De tips in dit artikel zijn voor alle chaoten (zoals ik).

1. Wees voorbereid
Zorg dat je de avond van te voren alles hebt klaargelegd, zodat je dat s morgens niet meer hoeft te doen. Leg je eigen kleding en dat van je kinderen alvast klaar. Als het kan maak je alvast je lunch en wat tussendoortjes klaar, want ook s morgens moet je daar niet over na willen denken.

2. Weekschema
Hebben jij en je partner een druk leven? Wellicht is het dan handig om een weekschema te maken. Hierop vermeld je wat je de hele week wilt eten, wanneer je afspraken hebt, wie welke taken in het huishouden moet uitvoeren, de buitenshuis activiteiten van de kinderen etc.

3. Meteen douchen 
De beste tip ever! Neem meteen een lauwe douche als je uit bed stapt, je bent echt meteen wakker. En als je dan ook nog de andere tips in dit artikel uitvoert, ben je ook geen chaoot meer in de ochtend.

4. Niet te lang tutten
Als je s morgens al haast hebt, ga dan ook niet een uur lang voor de spiegel staan klooien aan je make up. Beetje foundation onder je ogen en een eyeliner en mascara ben je zo klaar mee. Je haar in een knot en klaar ben je.

5. Mediteren
Niet voor iedereen weggelegd, maar wel heerlijk s morgens als de kinderen nog slapen om even een meditatie te doen. Je hoofd is leeg en klaar voor een nieuwe dag!

6. Opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
Als je s morgen beneden komt en er ligt nog overal speelgoed of andere troep, dan is de chaos in je hoofd helemaal compleet! Zorg daarom s avonds altijd dat je huis gewoon opgeruimd is als je naar bed gaat. Zet de vaatwasser s avonds aan, deze kun je s morgens tijdens je ontbijt leeg halen. Zorg ook s avonds dat je tas met laptop e.d. klaar staat.

7. Maak een wandeling
Deze tip past niet in ieder huishouden, maar als het wel kan, ga s morgens lekker een wandeling maken. Als je alle andere tips hebt doorgevoerd, heb je daar voldoende tijd voor.

Tot slot: het is dus belangrijk om hier een vaste routine van te maken, en vooral sta niet te laat op s morgens. Je begint de dag veel lekkerder als je rust in je hoofd hebt.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply