Business

#9 Businessmom: Stephanie is Virtueel Assistent

Deze week is het de beurt aan Stephanie, zij is nog maar net onderneemster en ondersteund bedrijven als Virtueel Assistent.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezinsamenstelling eruit?
Ik ben Stephanie, 31 jaar en samen met mijn vriend hebben we een zoon van bijna 2.

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Klopt! Sinds kort ben ik zelfstandig onderneemster! Met mijn bedrijf VA Van Elven (va-vanelven.nl) ondersteun ik als Virtual Assistant, Nederlandse ondernemers en bedrijven, die internationaal actief zijn, met hun Office, HR en Online werkzaamheden.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
Virtual Assistants zie je in Nederland steeds meer. Toen ik mij daarin ging verdiepen, realiseerde ik me dat dit is wat ik wil en wie ik ben. Ik had echt de behoefte me verder te ontwikkelen op professioneel vlak, maar de liefde voor het buitenland en het gevoel van vrijheid is nog niet verdwenen. Na jaren te hebben gewerkt in (internationale) Office & HR functies, vele reizen en het moederschap, is werken als Virtual Assistant de ideale manier om dit samen te brengen.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Ik ben pas net begonnen (februari), dus ik vind het erg lastig daar nu al iets over te zeggen. Ik hoop dat ik de komende jaren mijn bedrijf en klantenkring rustig kan uitbouwen en er uiteindelijk een volwaardig inkomen mee kan verdienen.

Omschrijf jezelf als moeder (wat voor moeder ben je, bijvoorbeeld: druk en chaotisch of rustig en georganiseerd)
Als moeder zou ik mezelf omschrijven als liefdevol, rustig, makkelijk en soms wat ongeduldig. Met makkelijk bedoel ik dat ik het vaak niet erg vind als mijn zoon buiten in de plassen wilt springen, hij knoeit met zijn eten en dat mijn huis niet altijd perfect opgeruimd is. Ik vind het erg belangrijk dat mijn zoon zoveel mogelijk zelf kan ontdekken, veel buiten is en ik probeer ook niet continu ‘nee’ te roepen. Nu hij in de peuterpubertijd begint te komen is dit af en toe wel lastig en merk ik dat ik ondanks mijn goede bedoelingen, soms ook behoorlijk ongeduldig kan zijn.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Het leukste vind ik om de ontwikkeling van mijn kind te zien, de vrolijkheid die hij met zich meebrengt en liefde die je ontvangt. Ook vind ik het leuk dat ik zo kan genieten als hij geniet. Zoals met verjaardagen ineens weer ballonnen en slingers worden ophangen, taart eten en liedjes zingen.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Dat vind ik als ‘beginneling’ nog lastig te beoordelen. Wel merk ik dat ik energie krijg van het feit dat ik naast het moederschap, mij ook weer op een ander/professioneel vlak ontwikkel.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Die balans is altijd zoeken denk ik. Momenteel gaat dat eigenlijk heel goed, maar zodra het drukker wordt, is het weer opnieuw zoeken. Belangrijk is denk ik voor beide bewust tijd vrij te maken, prioriteiten te stellen en keuzes te maken.

Nu je een business mom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Ik ben pas net begonnen als business mom, maar ik heb hiervoor ook altijd met veel plezier in loondienst gewerkt. Ik sluit dus ook zeker niet uit ooit weer voor een baas te werken. Het enige dat ik mis aan werken in loondienst en wat ik momenteel belangrijk vind, is flexibiliteit, maar daar krijg je weer continuïteit qua inkomen voor terug. Uiteraard hoop ik dat het ondernemen zo goed bevalt, dat ik uiteindelijk niet anders meer wil.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Ik zou hier graag wat wijze woorden willen delen, maar dat betekent (nog) niet zoveel uit mijn mond haha. Wat mij heeft geholpen om te beginnen als startende ondernemer is: gewoon doen! Uiteraard met een plan, maar niet van tevoren te veel aan jezelf twijfelen of je eigen plan of droom al doodredeneren. Waar een wil is, is een weg.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stephanie
    6 april 2018 at 07:01

    Bedankt dat ik mee mocht doen aan deze serie! Ga gauw de tips en ervaringen lezen van de andere businessmoms 😉

Leave a Reply