Lifestyle

Aftellen naar pakjesavond!

Sint Maarten is letterlijk in het water gevallen, hier althans wel. Maar dat mocht de pret niet drukken en de kids hebben genoeg snoep tot… nouja tot het op is :). Onze openhaard stond al een paar dagen klaar, maar inmiddels heb ik ook het raam gedecoreerd. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar het resultaat mag er alvast zijn! In dit artikel deel ik alles wat ik heb gebruikt om mijn raam te decoreren. Het leuke is dat zondag de intocht is, en Sinterklaas en alle zwarte pieten bij ons voor de deur langs lopen! Vorig jaar hadden we zelfs een zwarte piet in huis omdat hij naar de wc moest :).

Welkom Sint en Piet

Deze slinger heb ik hier in Volendam door iemand laten maken, maar als je even op Google kijkt dan kom je deze vast en zeker wel tegen. Ik betaalde €10,- voor de slinger en kan ook volgend jaar weer worden gebruikt.

De staf
Deze kocht ik bij Hema voor €3,- hij is gemaakt van rubber en vond hem wel leuk om zo voor het raam te leggen.

De jute zakken
Ze passen perfect voor het raam zo, niet te groot en niet te klein! Ik kocht ze bij Blokker voor €1,58 per stuk.

Het paard van Sinterklaas
Deze kocht ik ook bij Action voor €0,69 cent, je blaast hem op met een rietje. Er zit een stokje bij zodat je hem bijvoorbeeld in een bloemstuk kunt zetten.

De cadeautjes
De cadeautjes die je ziet liggen komen ook bij de Action vandaan, ik weet even niet meer hoe duur ze waren, maar dat zal vast en zeker niet veel zijn.

Het verlichte cadeau

Tuincentrums en een aantal lokale winkels verkopen deze verlichte cadeau’s in een wat luxere uitvoering, echter vind ik die persoonlijk onbetaalbaar aangezien het maar voor een aantal weken per jaar is. Ik kwam per toeval dit alternatief tegen bij de Hema en kostte mij €15,- in de webshop staat deze niet meer, maar wellicht dat deze in een lokale Hema bij jou in de buurt nog te koop is. Het cadeau werkt gewoon op stroom, dus geen gezeur met batterijen :).

Sinterklaas
Deze kocht ik bij Action voor ik dacht 9 euro, deze heb ik al een aantal weken in huis en ik kon het bonnetje niet meer vinden. Als iemand het weet, zet het even in een reactie!

Zwarte piet en Sinterklaas
Deze kocht ik ook bij Action en heb ik aan een wat langer touwtje gehangen (hoe moet ik het anders omschrijven ;)) aan een runner van de gordijnrails. Ook weet ik even niet meer hoe duur ze waren, dus als iemand het weet, zet maar in een reactie :)!

Pakjesboot nr. 12
Deze heeft mijn creatieve en handige man vorig jaar samen met Lizzie gemaakt! De basis zijn toiletrollen en een kinderschoenen doos. Daaromheen wat papier, ledlampjes erin en klaar! Koste misschien €5,- aan materiaal.

Schoorsteen
Onze schoorsteen komt bij Kruidvat vandaan, het was even een werkje vind ik zelf, maar het resultaat mag er zijn. We hebben er zelf een korte slinger van 20 ledjes in gelegd, zodat het een leuk effect geeft. Lizzie die zet iedere avond alvast een pannetje met eten klaar voor Sinterklaas, ook al heb ik haar al verteld dat we nog een paar nachtjes moeten slapen voordat Sinterklaas in Nederland is :). Enfin de schoorsteen koste €3,99 dus dat is echt geen geld. En het leuke is dat je hem na 5 december kunt omdraaien zodat hij voor kerst klaar staat. Klik hier om de schoorsteen te bestellen via de webshop.

Ik ben nog niet helemaal klaar zoals ik al zei. Ik heb witte krijtverf besteld waarmee ik leuke huisjes ga tekenen op het raam, dankzij Pinterest heb ik voldoende inspiratie.

Bron: Pinterest

Daarnaast wil ik ook tijdens de feestdagen het bloemstuk weghalen wat in het midden staat, daarvoor in de plaats wil ik zoiets voor het raam zetten. Op Instagram had ik al aan jullie gevraagd waar ik het boek misschien zou vinden, dus ik ga ondertussen verder met mijn zoektocht!

Bron: Pinterest

En als laatste wil ik nog een stolpje met daarin wat pepernoten (hier noemen we het moppies :)) en ik heb van Playmobil sinterklaas en wat zwarte pieten gekocht, nu maar hopen dat de kinderen het niet inpikken :).

Bron: Pinterest

Hebben jullie nog leuke tips? Let me know! Hier vieren we in ieder geval de intocht vanuit huis met mijn familie.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply