Business

Altijd maar bereikbaar zijn als zzp’er?

De afgelopen dagen heb ik mijn laptop ongeopend in de laptoptas laten zitten en heb ik mijn telefoon wellicht in totaal een half uur in handen gehad. Alleen om wat foto’s te maken. Die ik niet eens direct op social media zette. Iets wat ik normaliter wel meteen doe. Nadat ik namelijk in de voorbije maanden vrijwel 24/7 bereikbaar ben geweest voor mijn klanten besloot ik om nu eens een aantal dagen offline te zijn.

Offline en onbereikbaar

Natuurlijk heb ik mijn klanten wel laten weten dat ik de afgelopen dagen niet te bereiken was. En ik heb ook een automatische mailrespons aangezet zodat men weet dat het wat langer duurt dan normaal dat ik antwoord geef. Maar verder heb ik het redelijk spontaan besloten. Ik wilde ook wel eens een keer niet altijd maar ‘aan’ staan en overal werk in zien. Hoe leuk ik mijn werk ook vind en hoe geweldig ik mijn klanten ook vind.

Soms is offline zijn en niet bereikbaar ook wel gewoon goed voor je. Even leven in het nu en niet via een schermpje. Niet altijd maar waarde willen geven, maar ook laten zien dat er meer is. Want ook dát hoort bij het leven als ondernemer. En daarnaast hoeven klanten ook niet altijd een beroep te doen op je. Geduld is soms een hele schone zaak.

Altijd maar bereikbaar zijn

Het is in het verleden wel eens zo gek geweest dat ik vlak voor een crematie nog een klantvraag afhandelde via de telefoon. Ik werd gebeld met ‘spoed’ door een klant die per direct een persbericht eruit wilde hebben. Of ik dat even kon doen. Ondanks dat ik een mailrespons aan had staan in verband met een crematie. Daar had deze klant geen boodschap aan want hij had mij ingehuurd en ik moest leveren.

Achteraf gezien is dat gewoon niet mijn ideale klant en in de toekomst zal ik zoiets ook zeker weigeren. Maar op dat moment was ik dus altijd bereikbaar. Inmiddels heb ik dat wel enigszins afgeleerd alhoewel je me nog steeds in de avonden en weekend kunt contacten. Afgelopen weekend heb je als klant echter geen respons ontvangen. Of wellicht een automatische waarin ik vertelde hoe erg ik aan het genieten was van de zon en mijn gezin. En dat de lezer dit wellicht ook maar eens moest doen.

Er is namelijk een tijd van werken.. en een tijd van genieten. En natuurlijk is het werk ook genieten, maar er is nog een hele wereld meer voor je.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply