Business

Bakkerij beginnen? Deze apparaten mogen zeker niet ontbreken

Eindelijk durf je de stap te nemen om je droom achterna te gaan. Een eigen bakkerij beginnen. Maar voordat je dit werkelijk gaat doen is het goed om jezelf eerst te oriënteren wat er allemaal voor nodig is. Een eigen bakkerij. Je denkt wellicht aan verzekeringen, een pand, enzovoort. Maar heb je jezelf ook al in de apparatuur verdiept? In dit artikel vind je een aantal apparaten die zeker niet mogen ontbreken in een bakkerij.

Wellicht zijn het allemaal inkoppertjes, maar je zou er maar eentje vergeten in alle drukte van de dag.

Bakkersoven

Wanneer je gaat kijken naar een bakkersoven dan is het belangrijk om te weten welke functionaliteiten er allemaal bij zitten. Ga je voor een goedkoper apparaat waarbij je Dry Plus systeem hebt voor beheersing van de hoeveelheid vocht of betaal je liever iets extra zodat je ook een vochtinjectie regelaar erbij hebt. Van te voren denk je dit soort dingen allemaal zelf wel te kunnen. Maar zodra je bakkerij straks goed loopt wil je hier niet meer aan hoeven denken.

Warmhoud vitrine

Je kent de uitdrukking vast wel “het gaat als warme broodjes over de toonbank”. En dat wil jij ook. Maar dan letterlijk. Denk dus zeker ook aan een warmhoud vitrine. Bijvoorbeeld voor worstenbroodjes of andere lekkere bij-producten die jij als bakker gaat verkopen.

Kneedmachine

Vroeger kneedde de bakker al het deeg zelf. En ook nu zul je zelf ook nog regelmatig de handen uit de mouwen steken. Maar er kan ook voldoende worden overgenomen door een kneedmachine. Een apparaat wat zeker niet te missen is in een bakkerij. Ook hiervoor geldt weer: let goed op de functionaliteiten. Welke dingen zijn echt nodig en wat is overbodig.

Rijskast

Om het deegwaren na het kneden goed te laten rijzen is het slim om gebruik te maken van een professionele rijskast. Dit is een stuk makkelijker dan zelf telkens de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten te houden. Het brood wordt in een rijskast dan ook een stuk krokanter en luchtiger na het bakken.

Broodsnijmachine

Ook wat broodsnijmachines betreft heb je keuze uit heel veel verschillende modellen en prijsklassen. Bepaal voor jezelf wat je voorkeur heeft. Wil je een automatische snijmachine of eentje met manuele bediening? Ga je voor een tafelmodel of ga je direct voor een losstaand broodsnijmachine die verschillende snijdiktes heeft. Wat past bij jou en vooral: wat past er bij jouw bakkerij.

Er zijn uiteraard nog volop andere apparaten te bedenken. Maar deze vijf zijn toch wel een must have bij het beginnen van een bakkerij.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply