Business Lifestyle

Balans tussen werk en privé gescheiden houden

Ongetwijfeld loopt bij iedereen werk en privé weleens door elkaar heen. Zeker voor ondernemers die vanuit huis werken. Zelf werk ik ook nog steeds vanuit huis, hoewel daar vanaf 1 september een eind aan gaat komen. Ik heb een nieuwe kantoorruimte gehuurd op echt een toplocatie! De bedoeling is dat ik daar minimaal 2 à 3 dagen werk, de overige dagen ben ik er voor mijn meisjes, en als zij in de middag slapen dan werk ik wat vanuit huis.

Buitenshuis werken

Niet voor iedereen is het haalbaar om een balans te vinden, ik begrijp dat ik me in een luxe positie bevind. Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen, ben getrouwd, heb een huis, een hondje en heb een eigen goedlopende onderneming. Al eerder heb ik een kantoorruimte gehad verder van huis, dat was qua reistijd niet te doen en het lag te ver afgelegen. Nu heb ik een ruimte gevonden midden in het centrum, op loopafstand en er zitten meerdere ondernemers in het gebouw. Vanaf 1 september heb ik dus echt de perfecte balans voor minimaal 2 dagen per week. Voor iedereen die geen kantoorruimte heeft, denk eens na over een flexlocatie in de buurt, waar je heel flexibel elders kunt werken en ook nog eens kunt netwerken.

Wat kun je nog meer doen om de balans te vinden

Maak goede afspraken met je partner als je die hebt, communicatie is echt super belangrijk. Wij stemmen altijd onze afspraken op elkaar af, wanneer ik bijvoorbeeld een afspraak heb in de middag, dan zorgt mijn man ervoor dat hij op tijd thuis is. Op die manier hebben de kinderen nooit last van het gestress. Wat ook kan helpen is het onderhouden van een gezamenlijke agenda op je telefoon. Ik maak daar wel gebruik van, maar mijn man nooit, hier werkt het dus niet :).

Ik had tot voor kort altijd maar één iPhone, dat ging op zich prima, behalve dat ik af en toe gek werd van de telefoontjes en berichtjes en mailtjes die ik ook ‘s avonds en in het weekend kreeg. Dat bracht zoveel stress mee, dat ik een maand terug besloot om een nieuwe telefoon te nemen met een nieuw nummer, die gebruik ik dan voor privé. Als ik even met de kinderen ga wandelen, boodschappen ga doen of weet ik veel wat dan ervaar ik geen stress meer van mijn werk telefoon. Ik heb nu dus 2 iphones, omdat wij tot voor kort nooit telefoonhoesjes gebruikte is die van mijn man stuk.

Die heeft dus mijn nieuwe iPhone gehad, we hadden nog een oudere iPhone 6 liggen, ook die heeft een kapot scherm helaas, maar voldoet als werktelefoon nog prima. Vanaf nu gebruiken we dus allebei smartphonehoesjes, we moeten allebei nog één jaar wachten op een nieuwe telefoon en iPhones zijn niet bepaald goedkoop. Maar het is dus wel degelijk belangrijk om je telefoon te voorzien van een smartphonehoesje, die zijn immers goedkoper dan wanneer je je telefoon stuk laat vallen. Een nieuw scherm voor een iPhone kost bijvoorbeeld al gauw 150 euro. En telefoonhoesjes daarentegen heb je al voor 10 euro (afhankelijk van het type telefoon dat je hebt). Ik vond op shop4hoesjes.nl een hele hoop leuke smartphonehoesjes, waaronder deze 2 die zo lekker zomers zijn. (klik op de foto om naar het product te gaan)

Ik hou zelf persoonlijk niet van die complete gsm hoesjes die je ook kunt gebruiken als portemonnee, maar ook daarin hebben ze een heel groot assortiment zoals een book case, flip case en portemonnee. Zelf kies ik voor de back case en een screenprotector.

Maar dankzij een 2e telefoon heb ik dus veel balans kunnen vinden in werk en privé en loop daardoor ook niet de hele dag met een telefoon aan mijn oor. Klanten vinden het niet erg, want ik bel ze later terug mocht ik mijn telefoon niet bij me hebben. Als we straks op vakantie gaan, dan neem ik mijn werktelefoon wel mee, maar hij blijft in de kast liggen en ik kijk er maar heel af en toe op.

Mijn tips dus: ga op zoek naar een aparte werkruimte, maak afspraken met je partner (als je die hebt) en overweeg een 2e telefoon, het geeft je zoveel meer rust.

*Dit bericht bevat gesponsorde content

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply