Business

Op zakenreis: deze 9 spullen mogen niet ontbreken in jouw koffer

Op zakenreis: deze 9 spullen mogen niet ontbreken in jouw koffer

Ga je op zakenreis? Dan heb je toch wel wat andere benodigdheden om mee te nemen dan tijdens een gewone vakantie. Bang dat je bepaalde essentials vergeet? Geen zorgen – met onze handige checklist voor je zakenreis weet je zeker dat je goed voorbereid op pad gaat!

Belangrijkste benodigdheden zakenreis: paspoort en andere relevante pasjes

Laten we beginnen bij de basis: vergeet je paspoort niet! Klinkt misschien als een inkoppertje, maar je bent heus niet de eerste die zonder paspoort op het vliegveld staat. Oeps! Als je voor het eerst zakenreis bagage inpakt, vergeet je zomaar het belangrijkste onderdeel. Oh, sla andere essentiële pasjes ook niet over – denk aan je pinpas, creditcard en zorgverzekeringspas.

Je laptop en andere apparatuur voor je werk

Grote kans dat je tijdens je reis ook gewoon af en toe aan het werk bent. Vergeet daarom je laptop niet, evenals je (werk)telefoon: absolute benodigdheden tijdens je zakenreis. Al is het maar om ’s avonds in je hotel nog even snel een mailtje te kunnen tikken – of gewoon even te netflixen. En mocht je een lange vlucht voor de boeg hebben, kun je ook daar nog prima wat werk verrichten!

Meer leestips? 6 tips om als ondernemer je werkdag beter af te kunnen sluiten

Opladers bij je zakenreis checklist

Voor je apparatuur heb je natuurlijk ook je opladers nodig! En let er daarbij altijd even op welk stopcontact er wordt gebruikt in het land van bestemming. Mogelijk heb je namelijk ook een adapter nodig.

Powerbank

Een powerbank om onderweg je telefoon op te kunnen laden is enorm handig – zeker een aanrader voor je inpaklijst voor je zakenreis. Misschien heb je wel meerdere afspraken op een dag en ben je veel aan het navigeren. Dan wil je natuurlijk voorkomen dat de batterij van je telefoon ineens leeg is! Sta je dan, in een onbekende stad. Met een powerbank ben je dit soort ongemakken hoe dan ook voor.

Pen en papier

Ook altijd handig om bij je te hebben: pen en papier! Mocht je telefoon dan bijvoorbeeld toch uitvallen, kun je nog altijd opschrijven waar je naartoe onderweg bent. Om maar een voorbeeld te geven. Een klein notitieboekje en een pen kun je altijd wel ergens kwijt.

Nette kleding in je zakenreis bagage

Wat meenemen op zakenreis? Ook je kleding is belangrijk! Je wilt immers wel een beetje netjes voor de dag komen. Neem verschillende outfits mee: zeker als je je kleding in je hotel niet kunt wassen is het belangrijk om goed af te kunnen wisselen.

Een stoomapparaat voor je kleding

Over je kleding gesproken: in je zakenreis bagage komen er helaas toch al gauw kreukels in. Allereerst is het onze tip om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen – dat voorkomt al de nodige kreukels. Verder is het raadzaam om een klein stoomapparaatje mee te nemen, om kreukvrij op je afspraken te verschijnen.

Lees ook! Geen zin of tijd om te strijken? Met deze 7 tips kom je kreukvrij voor de dag zónder strijken!

Een outfit om in te relaxen

Naast je nette kleding is ook kleding om in te ontspannen belangrijk bij je paklijst voor je zakenreis. Je hoeft ’s avonds immers niet meer strak in pak te zitten – dan is het wel zo fijn als je ook iets mee hebt om in te relaxen.

Visitekaartjes

Wil je een blijvende indruk achterlaten als je nieuwe zakelijke contacten ontmoet? Dan is het slim om visitekaartjes mee te nemen: zo word je beter onthouden! Altijd handig om bij je te hebben – gelukkig nemen ze maar weinig plek in in je tas. Belangrijk dus op je zakenreis checklist! We wensen je een goede reis toe.

You Might Also Like