Business

Besparen op essentiële investeringen voor je bedrijf: 3 tips

Besparen op essentiële investeringen voor je bedrijf 3 tips

Hoewel jijzelf de spil bent in je eigen onderneming, kun je niet alleen met je eigen blote handen een succesvol bedrijf opbouwen. Om je bedrijf te kunnen voeren, zijn investeringen nodig die je werkzaamheden ondersteunen. Het gaat vaak om tamelijk basale zaken die desalniettemin voor een behoorlijke kostenpost kunnen zorgen. Dat wil niet zeggen dat je die investeringen niet moet maken, maar wel dat je er slim mee moet omgaan. We geven drie tips voor hoe je kunt besparen op essentiële investeringen voor je bedrijf.

Refurbished laptop

Een nieuwe computer kopen voor je bedrijf is vaak niet goedkoop, maar wel essentieel. Het liefst wil je natuurlijk een laptop, omdat je die ook mee kunt nemen naar zakelijke afspraken en omdat je daar bijvoorbeeld in de trein op kunt werken. Maar een nieuwe laptop kan best prijzig zijn. Om minder kwijt te zijn maar tóch aan een goede laptop te kunnen komen, kun je het aanbod van refurbished laptops bekijken. Dit zijn gebruikte laptops die weer opgelapt zijn en daardoor bijna als nieuw zijn. Dat komt al helemaal van pas wanneer je mensen in dienst neemt voor wie je ook een computer moet hebben.

Refurbished smartphone

Refurbished smartphone

Datzelfde principe kan ook toegepast worden op smartphones. Hoewel twee smartphones op zak hebben onhandig lijkt, zitten er zeker voordelen aan een aparte zakelijke telefoon. Zo kun je zakelijke en privécommunicatie gescheiden houden en kun je de rekeningen makkelijk scheiden, wat je administratie een stukje eenvoudiger maakt. Maar een nieuwe smartphone is duur, zeker als je ook er ook een moet kopen voor personeelsleden. Refurbished smartphones bieden dan een goede optie om goedkoper aan een goede smartphone te komen.

Gebruik de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Belangrijk is ook om jezelf niet tekort te doen rondom het maken van investeringen. Verdiep je eens in de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is een fiscale regeling die ervoor zorgt dat je belastingvoordeel kunt krijgen bij het doen van investeringen als ondernemer. Hij is van kracht bij investeringen van minimaal 450 euro voor bijvoorbeeld laptops en telefoons. Je hebt fiscaal voordeel wanneer het totale investeringsbedrag tussen de 2.401 en 328.721 euro ligt.

Besparen is niet een mindset om na te streven wanneer het je ervan weerhoudt om essentiële zaken te investeren. De sleutel naar succes is onder andere om te investeren in essentiële zaken die je direct helpen om je werk beter of efficiënter uit te voeren.

You Might Also Like