Interior Mama

Hoe kies je het beste beddengoed voor je kind? 4 slimme tips en tricks!

Hoe kies je het beste beddengoed voor je kind? 4 slimme tips en tricks!

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Voor volwassenen, maar misschien nog wel meer voor kinderen! Het beddengoed speelt een grote rol in het bevorderen van een goede nachtrust. Met het juiste beddengoed slaapt je kind namelijk rustiger en comfortabeler. Waar kun je op letten bij het uitkiezen van het beddengoed?

Beddengoed kinderkamer: synthetisch of katoen?

Je hebt misschien al eens gehoord van het onderscheid tussen synthetisch beddengoed of katoenen beddengoed. Hier zitten zeker verschillen tussen. Katoen is ideaal om onder te slapen, omdat het ademend is en een goede vochtregulatie biedt. Kinderen die het snel warm hebben bij het slapen, hebben baat bij katoen, aangezien deze materiaalsoort goede ventilatie biedt.

Het grote voordeel van synthetisch beddengoed is dat je het beter kunt wassen. Dat is dus ideaal als je kind last heeft van allergieën, voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Dekbedden met een synthetische vulling kun je meestal op 60 graden wassen, terwijl je katoen meestal enkel op 30 of 40 graden kunt wassen. Hoe heter de was, hoe meer bacteriën je doodt! Ook huisstofmijten gaan dood bij een temperatuur van 60 graden in de wasmachine. Verder is een synthetisch dekbed ook vrij luchtig en ademend. Een nadeel is dan weer dat het wat minder ‘natuurlijk’ aanvoelt. Daar staat tegenover dat synthetische dekbedden vaak goedkoper zijn.

Kinderkamer beddengoed: heeft je kind het snel warm?

Het belangrijkste onderdeel om op te letten bij de zoektocht naar beddengoed voor de kinderkamer: hoe snel heeft je kind het warm? Dit kan per kind namelijk aanzienlijk verschillen. Als je kind niet zo snel zweet of niet erg warm is tijdens het slapen, kun je een wat dikker beddengoed kiezen – in ieder geval in de winter.

Heeft je kind het heel gauw warm? Dan kun je juist beter dunner beddengoed kopen, zodat je kind beter kan doorslapen. Het zal namelijk niet snel zo zijn dat je kind het te koud krijgt. Daar hoef je je in ieder geval minder zorgen om te maken dan dat je kind het te warm krijgt.

Beddengoed bestellen: verschillende seizoenen

Je hebt verschillende diktes in beddengoed. Wissel dit het liefst af per seizoen. Leg in de winter een dikker dekbed op het bed, en in de zomer een dunner dekbed. Met een 4-seizoenendekbed voor kinderen zit je goed, aangezien je hiermee handig kunt afwisselen.

Comfortabel dekbedovertrek kinderkamer

Er is natuurlijk ook het dekbedovertrek voor de meisjeskamer of jongenskamer om aan te denken, evenals het hoeslaken en de kussenslopen! Let er in ieder geval op dat je voor een lekker zacht dekbedovertrek kiest, want dat slaapt nu eenmaal beter. Verder kun je dekbedovertrek kopen in een leuke look – zo kun je de kinderkamer mooi inrichten.

You Might Also Like