Business Lifestyle

Beter met deadlines omgaan? 6 tips voor minder stress!

Het kan voor behoorlijk wat stress zorgen: deadlines! Is het moeilijk voor je om op tijd klaar te zijn met je werk? Dan heb je iets aan onze handige tips: zó ga je beter om met je deadlines. Zonder stress!

Een planning maken om deadlines te halen

Een goed begin is het halve werk! En daarom is een goede planning maken essentieel voor minder stress om je deadlines te halen. Besteed hier echt wat tijd aan, zeker als het gaat om een grote taak die je hebt te voltooien. Verdeel dit in kleine, behapbare stukjes – en schrijf per stukje op wanneer hier je zelfbedachte deadline voor is. Zo houd je het overzicht en weet je altijd of je op schema ligt!

Verschuif de deadline naar een eerder moment – voor jezelf

Over zelfbedachte deadlines gesproken! Je kunt er ook voor kiezen om de deadline voor jezelf een paar dagen naar voren toe te halen. Overtuig jezelf ervan dat je op die eerdere datum klaar moet zijn met je taak. Zo heb je altijd een paar dagen speling, mocht het je écht niet lukken. Ook ga je zo een stuk relaxter aan het werk – wel zo prettig natuurlijk.

Beter met deadlines omgaan? 6 tips voor minder stress!

Begin. Op. Tijd.

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: begin tijdig! Daar ben je jezelf op een later moment alleen maar dankbaar voor – grote kans dat je zo helemaal niet met stress hoeft te dealen. Hoewel het soms lastig kan zijn om die eerste stap te zetten, is die nu juist zo belangrijk. Wees daarom streng voor jezelf. En begin!

Ook lezen: 8 handige tips om uitstelgedrag te voorkomen

Beloning maakt je taak leuker

Beloon jezelf als je goed werk verricht! Als je de taak hebt onderverdeeld in kleinere stukjes, kun je jezelf trakteren als je iets hebt afgerond. Neem een korte pauze, maak een lekkere kop thee of koffie, eet een snackje – om maar wat te noemen. Zo wordt het ineens veel leuker om aan de slag te gaan!

Beter worden in deadlines halen? Ontdek onze tips!

Pas op met multitasking

Zeker als het om een grote, uitgebreide taak gaat die je moet afronden, is het heel verleidelijk om te gaan multitasken. Je doet verschillende dingen door elkaar heen, misschien zelfs tegelijkertijd, omdat dit je het idee geeft dat je sneller werkt. Maar dat is juist niet het geval! Focus je echt op één onderdeel, laat je niet afleiden.

Geef niet toe aan stress

Het kan soms heel moeilijk zijn om niet toe te geven aan het gevoel van stress. Zeker als de deadline ineens écht voor de deur staat. Toch raden we je aan om hieraan te werken. Doe bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen of ga een klein stukje wandelen – juist ook als je de uren aan het aftellen bent. Als je met een lichaam vol stress aan het werk gaat, is de kans namelijk groter dat je niet de beste kwaliteit levert. Je raffelt je werk af. Door het hoofd koel te houden en minder stress te ervaren, gaat dit een stuk beter. Succes!

Lees ook: Je dag productief beginnen? 6 tips voor het juiste ochtendritueel!

You Might Also Like