Business Interior

Binnenkort iets in huis verbouwen? Zo kun je het combineren met werk

Binnenkort iets in huis verbouwen Zo kun je het combineren met werk

Staat er bij jou in huis een verbouwing op de planning? Dat kan een chaotische periode worden. Toch is het natuurlijk wel van belang. Ben jij vaak thuis aan het werk? Dan is een verbouwing natuurlijk niet ideaal. Waarschijnlijk ben je echter ook wel bij sommige onderdelen van de verbouwing aanwezig, waardoor het lastig kan zijn om dit te combineren met jouw werk. Toch zijn er enkele tips die jou erbij kunnen helpen om de verbouwing te combineren met werk. Hoe je dit kunt doen? Wij zetten de tips voor je op een rijtje.

Bepaal waar je bij moet zijn en waar niet

Misschien wil je graag bij bepaalde onderdelen van de verbouwing aanwezig zijn. Om aan te geven wat je precies wilt of gewoon om te zien hoe het opgepakt gaat worden. Als je graag bij een onderdeel van de verbouwing wilt zijn, is het goed om hier dus tijd voor te blokken. Zorg ervoor dat je niet in de knoop komt met je eigen werk. Maak dus keuzes en bepaal bij welke onderdelen van de verbouwing je aanwezig wilt zijn en bij welke niet. Bedenk ook goed bij welke onderdelen het nodig is om even aanwezig te zijn. Bij sommige onderdelen wordt alles namelijk door een specialist binnen no time geregeld. Zo kost een cv combiketel kopen en installeren bijvoorbeeld veel minder tijd dan een hele verbouwing aan jouw keuken. Maak dus goede keuzes en deel je tijd goed in!

Probeer een geschikte werkplek te vinden

Probeer een geschikte werkplek te vinden

Als je zo ongeveer jouw hele huis gaat verbouwen wordt dit een moeilijk verhaal, maar als het mogelijk is kan het goed zijn om een geschikte werkplek proberen te vinden. Wellicht zijn er nog wat ruimtes over in je huis waar je op zich midden in de verbouwing nog prima kunt werken. Je kunt dan wel wat last hebben van lawaai, maar op deze manier zit je in ieder geval niet midden in de bouwval. Je zou tijdens de verbouwing ook meerdere werkplekken kunnen uitproberen, om te kijken wat het beste voor jou werkt.

Werk ergens anders

Werk je normaal gesproken veel thuis? Als je midden in een verbouwing zit, is dit natuurlijk allesbehalve fijn. Probeer daarom mogelijkheden te zoeken om buiten de deur te werken. Aangezien je waarschijnlijk geen eigen kantoor hebt als je vaak thuiswerkt, kan dit nog best lastig zijn. Bij buiten de deur werken zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld het werken in een openbare bibliotheek of in een koffietentje. Ook is het een mogelijkheid om bij familie/vrienden te vragen of je daar een dagje kunt werken. Als je buiten de deur gaat werken tijdens de verbouwing heb je even rust en kun je volop geconcentreerd aan de slag. Anders komt jouw werk natuurlijk nooit af!

Neem wat vakantie-uren op

Als je normaal gesproken fulltime werkt, kan dit uiteraard in combinatie met een verbouwing vrij lastig worden. Het kan daarom een goed idee zijn om wat vakantie-uren op te nemen als je midden in een verbouwing zit. Op deze manier creëer je meer rust in je hoofd en hoef je jezelf niet druk te maken over het feit dat je wellicht je werk niet af krijgt. Uiteraard had je de vakantie-uren misschien liever bewaard. Echter is een verbouwing in huis wel belangrijk, dus je moet hier wel iets voor overhebben.

Een verbouwing en werken: het is niet de makkelijkste combinatie. Toch kun je bovenstaande tips gebruiken om er toch wat van maken. Het kan je best eens frustratie opleveren om te werken als je midden in een verbouwing zit. Echter zal je achteraf vast toch blij zijn dat je de verbouwing hebt doorgezet. Het kan dan wel even bikkelen zijn, maar als het goed is levert het je wel een hoop op!

You Might Also Like