Lifestyle

Blondeerpoeder voor een zomerse, blonde look van Knip & Go shop.

Blondeerpoeder voor een zomerse, blonde look van Knip & Go shop.

Wil jij ook zo’n prachtige blonde look waar je U tegen zegt? In de zomer zullen veel vrouwen gebruik maken van een bepaalde blondeer techniek. Onze lokken gaan er alleen niet op vooruit door deze behandeling. Daarom is het belangrijk te kijken of je haar het blonderen wel aan kan en hoe de schade zo veel mogelijk beperkt kan worden.

Wat is blonderen

Bij het blonderen van het haar worden de haarpigmenten gebleekt, de blondeermiddelen halen de kleurpigmenten uit je haar. Op deze manier wordt de haarkleur die je wil beter opgenomen. Wel is het advies om zo ver het kan het haar te kleuren in plaats van blonderen.

Het effect van blonderen

Het effect van blonderen

Het effect dat blonderen heeft op jouw haar hangt af van de haarkwaliteit, haarkleur, voorzorgsmaatregelen, professionele hulp en verzorging. De haarkwaliteit moet voor het blonderen goed zijn, de haarkwaliteit neemt namelijk na het blonderen enorm af. Daarom is het na het blonderen zaak het haar goed te verzorgen om de kwaliteit weer op peil te brengen. Bij blond haar is het beter het haar te verven in plaats van blonderen, dit beperkt de schade. Blonderen is iets dat voorzichtig moet gebeuren. Als het blondeermiddel te lang of juist te kort inwerkt, zullen ongewenste resultaten behaald worden. Het blonderen van het haar is een risico, het is daarom in sommige gevallen verstandig het te laten doen door een professional. Als je er toch voor kiest zelf de handelingen uit te voeren is het belangrijk research uit te voeren en recensies te lezen over de ervaringen van anderen die de behandeling zijn ondergaan.

Blondeerpoeders

Als je toch blonde lokken wil en blonderen is nodig, kies dan een techniek die past. Het gebruik van blondeerpoeder wordt aangeraden. Blondeerpoeder wordt gemengd met waterstofperoxide. De sterkte van de peroxide hangt af van het gewenste resultaat. De inwerktijd hangt van het type haar af. Het papje dat ontstaat uit het blondeerpoeder en de waterstofperoxide zal aangebracht moeten worden vanaf de haarwortels tot aan de punten. Er zijn veel verschillende soorten blondeerpoeder, deze verschillende poeders leveren uiteraard ook verschillende resultaten. Hieronder worden drie blondeerpoeders beschreven.

1.    De BlondMe Bond Enforcing Premium Lift 9+ is een hoogwaardig blondeerpoeder voor maximale oplichting en past bij iedere haarbasis. Het licht op tot maar liefst 9 tinten en beschermt de haarvezel tijdens de inwerktijd om zo haarbreuk te minimaliseren. Het is geschikt voor alle blondeertechnieken en het betreft een flexibele mengverhouding.

2.    De Essensity Ammonia-Free Lightener is de eerste Schwarzkopf  vrij-van lightener. De formule is geformuleerd zonder gebruik te maken van parfum en ammoniak. De poeder zorgt voor een fantastisch kleurresultaat en optimale kwaliteit van het haar. Ons advies is deze blondeerpoeder te gebruiken met de verzorgingslijn van Schwarzkopf om de kleur optimaal te behouden. De poeder zorgt voor een verlichting tot 7 tinten.

3.    Ook de Snow White Bleach en KeraBlond Snow White Bleach van Kis kunnen we aanbevelen. De blondeerpoeders zijn de witte ‘next generation’ blondeerpoeders en zijn zeer prettig in gebruik. Het is een moderne, snelle en stuifvrije blondeerpoeder.

Verzorging

Van blonderen kan het haar droog en pluizig worden. Het gebruik van speciale verzorgingsproducten wordt dan ook geadviseerd. Het is wenselijk een shampoo te gebruiken die geschikt is voor geverfd haar. Het gebruiken van een conditioner is erg belangrijk, de haarschubben sluiten en het haar wordt gepolijst. Hierdoor is het haar minder breekbaar. Een conditioner voor geverfd haar verfrist de haartint, daardoor blijft het haar echt blond. Een verzorgend masker kan bij droog en pluizig haar het verschil maken. Het masker dringt diep door in de haarwortels en hoofdhuid, deze wordt gereinigd van onzuiverheden en het haar wordt ontgift. Dit zorgt voor een gladdere en vollere uitstraling. 

Het is dus erg belangrijk het haar goed te verzorgen na het blonderen. Als het product van de BlondMe collectie is gebruikt, bevelen wij de producten uit deze collectie aan. Deze collectie bevat verschillende maskers, shampoos en spray ter bescherming, allemaal verkrijgbaar bij Knip & Go shop.

You Might Also Like