Business Lifestyle

Boek een workaway: waar ga jij het liefst naartoe?

Het is steeds populairder om te doen als ondernemer: op een workaway gaan. De workaway betekenis? Je gaat naar een andere bestemming om daar te werken, maar tegelijkertijd is dit deels een manier van vakantie vieren. Om even in een andere omgeving te zijn. Om te knallen én te ontspannen! Waar ga jij het liefst naartoe? In deze blog delen we verschillende opties.

De natuur in

Het is een populaire workaway bestemming: ga de natuur in! Zo kun je namelijk echt goed je hoofd leegmaken. Even niets en niemand om je heen. Alle tijd om je te concentreren op je werk. En om na werktijd lekker te kunnen ontspannen! Of wil je even een pauze nemen tijdens je werkdag op je workaway? Dan kun je een heerlijke natuurwandeling maken. De ideale manier om inspiratie op te doen – het is dan ook niet gek dat dit een gewilde omgeving is voor je workaway. Huur bijvoorbeeld een huisje in het bos. Of ga naar de Veluwe of de Ardennen, om maar wat voorbeelden te noemen.

Uiteraard zoek je een huisje mét goede internetverbinding: dat is essentieel tijdens je workaway! Want het is en blijft de bedoeling dat je natuurlijk wel wat uurtjes aan het werk gaat. En geloof ons maar: dat gaat juist des te beter als je in opperste concentratie aan de slag kunt. Geniet van de geluiden van de vogels om je heen of de bladeren in de wind. En verder is er juist nauwelijks afleiding. Héérlijk!

Boek een workaway: waar ga jij het liefst naartoe?

Ga naar het strand

Ben je juist liever aan het strand te vinden? Dat is toch wel het echte digital nomad gevoel: werken en ontspannen aan the beach. Zeker een aanrader dus om dat eens te doen. Ga er gewoon eens een weekje tussenuit. Laptop en goede zin mee, en je bent er helemaal klaar voor.

Om er extra van te genieten kun je bijvoorbeeld vroeg opstaan en werken van zeven tot drie of van acht tot vier, om maar wat te noemen. En bij dat laatste uurtje kun je gerust al een lekker wijntje bestellen om aan te nippen. Of ga voor wat kortere werkdagen dan je thuis misschien gewend bent. Want dan is er voldoende ruimte voor ontspanning – toch ook een belangrijke reden waarom er voor een workaway wordt gekozen. Vaak werk je in die kortere uren zelfs beter, juist omdat je je zo relaxed voelt én omdat er weinig afleiding is.

Lees ook: 5 tips om als ondernemer écht van je vakantie te kunnen genieten

Jouw ideale workaway bestemming: lees onze tips

Workaway bestemming: binnenland of buitenland?

Je workaway bestemming: ga je naar binnenland of buitenland? Nu is een workaway met corona natuurlijk sowieso wat lastiger – check altijd goed de reisinformatie. Of blijf nu gewoon lekker in Nederland. Er zijn genoeg mooie plekken om te ontdekken in eigen land – van de kust tot de natuur! Of denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden. En zo is het ook nog eens hartstikke eenvoudig om die workaway te plannen: je bent er zo.

Wil je liever naar het buitenland? Bij een workaway in Europa zijn er verschillende populaire bestemmingen. Denk aan een workaway in Spanje of een workaway in Gran Canaria. Heerlijke plekken om aan de slag te gaan – in de zon natuurlijk. Want lekker weer maakt zo’n workaway wat ons betreft wel écht compleet. Genieten geblazen!

Leestip: What’s in your bag? 10 handige spullen voor in je zakentas!

You Might Also Like