Business

Buitenshuis werken: waar let je op?

Thuiswerken is natuurlijk hartstikke handig, vooral wanneer je een gezin hebt. Maar wanneer je een kantoor aan of in huis hebt dan kom je toch niet helemaal los van de rest om je heen. Of misschien lukt het wel, maar met veel moeite en energie. Daarom is het goed om zo eens in de zoveel tijd toch buitenshuis te werken. Maar waar let je op bij het uitzoeken van de ideale flexwerk plek? Ik vertel je wat de dingen zijn waar ik zelf op let. Wie weet heb je er wat aan.

Waarom buitenshuis werken?

Een van de redenen dat je buitenshuis wilt werken is omdat je dan je huishouden en andere dingen thuis kunt achterlaten. Maar de grootste reden dat ik graag buitenshuis werk is om toch onder de mensen te zijn. Veelal spreek ik af met een andere ondernemer om samen buitenshuis te werken. Echter kies ik er ook wel eens voor om gewoon in mijn eentje ergens te gaan zitten. Het geroezemoes om me heen en de verandering van plek doen me altijd erg goed. Thuis zit ik toch maar tegen dezelfde muur aan te kijken.

Waar let je op bij het uitkiezen van een goede werkplek?

Er zijn een aantal dingen die voor mij belangrijk zijn wat betreft een werkplek buitenshuis. Want niet alle plekken zijn geschikt om te werken.

Openingstijden

Zelf vind ik de openingstijden misschien wel het belangrijkste. Daar kijk ik als eerste naar. Ik wil namelijk vroeg beginnen met werken en als een bepaalde lunchroom of andere plek pas om 10 uur opent is het voor mij al niet geschikt. Er zijn gelukkig genoeg plekken waar je al voor 9 uur zelfs terecht kunt. Je moet soms alleen wel goed zoeken.

Stopcontacten

Wanneer ik ergens nieuw binnen kom is dat het eerste waar ik naar zoek. Stopcontacten. Ik laad mijn laptop en telefoon thuis natuurlijk al helemaal op. Maar als ik echt lang aan het werk ben en mijn computer intensief gebruik kan het zomaar zijn dat ik stroom nodig heb. Daarom is het goed om een plek uit te zoeken waar veel stopcontacten zijn welke ook makkelijk te gebruiken zijn vanaf je tafeltje.

Afzonderingsplekken

Natuurlijk ga je buitenshuis werken omdat het thuis niet gaat of omdat je er gewoon even uit wilt zijn. Maar dan is het wel fijn wanneer je enigszins beschut kunt zitten. Niet midden in het restaurant bijvoorbeeld want dat is te druk. Het fijnste is wanneer je ergens in een hoek kunt zitten en nog fijner wanneer er een soort scheidingswandje staat.

Wifi

Alhoewel ik een hele grote mobiele internetbundel heb en mijn telefoon dus als hotspot kan gebruiken is wifi toch wel erg belangrijk. Mijn bundel is namelijk niet ongelimiteerd plus ik gebruik het liever als hotspot in het buitenland. Ik heb wel eens op een prachtige plek gezeten waar de wifi heel traag was, zonde van die mooie plek maar ik was er snel weer weg. Vraag sowieso van te voren na of de wifi überhaupt gratis is. Soms betaal je er voor.

Lichtinval

Wat ik zelf het prettigst vind werken is op een plek waar het erg licht is. En dan het liefst natuurlijk licht door bijvoorbeeld grote ramen. TL verlichting zorgt ervoor dat ik naar buiten loop met hoofdpijn. Daarom is dat ook zeker een punt waar ik op let.

Akoestiek

Wanneer je ergens werkt met hele hoge plafonds dan kan het geroezemoes op de achtergrond opeens veel meer zijn dan dat. Kijk er dus ook naar hoe het klinkt wanneer iemand praat. Niet dat je straks hele gesprekken kunt volgen van mensen die aan de andere kant van de ruimte zitten.

Prijs-kwaliteit verhouding eten en drinken

En als laatste is de prijs-kwaliteit verhouding van het eten en drinken ook belangrijk. Dat is echter wel iets wat ik pas weet nadat ik er gewerkt heb. Maar het bepaald wel of ik ergens nog eens terug kom of niet. Ik heb wel eens 3 euro moeten betalen voor een slap bakkie koffie waar niet eens een koekje of iets bij zat. Daar kwam ik dus niet nog eens.

Werk jij wel eens buitenshuis? En hoe kies jij de plek uit?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply