Business

Bullet Journal vs. Planner, mijn ervaring

Al sinds ik jong ben, ben ik gek op notitieboekjes en mooie schriftjes en agenda’s, toen ik naar de middelbare school ging had ik dan ook bijna ieder half jaar een nieuwe agenda. Ik schreef steeds alles over, ik had eigenlijk toch niets beters te doen dan schoolwerk.

Agenda, plannen en creatief zijn

Ik wil het allemaal, maar voor hobby’s heb ik eigenlijk geen tijd. In mijn drukke leven als moeder en ondernemer wil ik graag structuur in mijn leven, ik heb afspraken zowel privé als zakelijk en om er voor te zorgen dat dit niet door elkaar loopt maak ik gebruik van mijn agenda app (Google Agenda) op mijn iPhone en voor het plannen gebruik ik de Nuuna bullet journal.

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een notitieboek met stipjes in plaats van strepen zoals we gewend zijn in een schrift of normaal notitieboek. Aan de hand van de stipjes kun je zelf spreadsheets maken voor het maken van een dagelijkse planning. Op Pinterest en YouTube kun je eindeloos veel inspiratie vinden voor het maken van een spreadsheet. Je ziet ook heel vaak dat er leuke tekeningen in worden gemaakt op bijvoorbeeld een pagina voor een nieuwe maand, ook hiervoor kun je inspiratie vinden op Pinterest.

Waar koop je een bullet journal?

Tegenwoordig zijn bullet journals bij veel winkels verkrijgbaar, maar eerlijk is eerlijk niet overal is de kwaliteit goed. Ik heb ze van diverse winkels geprobeerd zowel offline als online winkels, maar tot nu toe ben ik nog steeds erg tevreden over de bullet journals van My Lovely Notebook. Per toeval belandde ik op een vlog van Juliette op Youtube en zo kwam ik op haar webshop terecht, ze heeft een enorm assortiment notitieboekjes, bullet journals en planners.

Dit artikel is niet in samenwerking geschreven met My Lovely Notebook, maar ik ben gewoon tevreden over de producten en service en dat deel ik graag. Op dit moment heb ik een peter pauper notitieboek, een Nuuna en een Mascha planner.

Mijn ervaring met de Mascha planner en de Nuuna

Ongeveer 2 weken terug zag ik op de Instagram van My Lovely Notebook een post voorbij komen van de Mascha planner, ik besloot hem uit te proberen. Ik vond het voordat ik hem binnen had al een fijne planner zo op het eerste gezicht, de planner heeft namelijk al een spreadsheet, je hoeft hem niet zelf te maken.

Als drukke ondernemer heb ik namelijk niet altijd tijd om zelf een spreadsheet in elkaar te zetten, of dan wordt het zo’n übersaaie spreadsheet zonder enig kleurtje erin. Ik vind het nu dus fijn dat ik kan afwisselen, wanneer ik het iets minder druk heb dan ga ik weer lekker zelf aan de slag in mijn nuuna, maar in drukke periodes is de Mascha planner gewoon erg fijn.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply