Business

8 handige tips voor het vinden van de juiste business coach

Investeren in jezelf en je business is hartstikke belangrijk als zelfstandig ondernemer! Zo kom je namelijk nóg verder in je bedrijf – en dat is toch een ideaal toekomstbeeld? Loop je vast in je werk of wil je gewoon eens een frisse wind door je zaak laten waaien? Een business coach kan je helpen! Maar dan wil je natuurlijk wel met de juiste business coach werken – met onze tips vind je de beste match!

Een klik met je business coach is belangrijk

Hoewel je business coach een zakelijk contact is, is een goede klik toch heel belangrijk! Alleen zo is het écht fijn om samen in gesprek te gaan over je bedrijf. Let hier dan ook goed op bij het kennismakingsgesprek. Geen klik? Dan kun je misschien maar beter even verder zoeken.

Een strenge of een lieve business coach?

Nog zo’n belangrijke vraag om jezelf te stellen: wil je een strenge of een lieve business coach? Het klinkt misschien een beetje knullig, maar dit kan echt verschil maken. De een heeft aan een vriendelijke business coach voldoende – iemand die je motiveert en aanspoort om verder te kijken. Maar ben jij juist het type dat pas echt aan de slag gaat na een schop onder de kont? Kies dan een strenge business coach, die niet bang is om jou echt toe te spreken.

8 handige tips voor het vinden van de juiste business coach

Werk je liever met doelstellingen of vanuit je mindset?

Naast vriendelijk of streng is er meer om naar te kijken om tot de coach te komen die bij jou past. Een ander verschil tussen business coaches: werken aan de mindset op basis van intuïtie en gevoel of juist een zakelijkere aanpak met heldere doelstellingen om aan te werken. Het is maar net wat het best bij jouw karakter past!

Lees ook: Je mailbox netjes houden? 6 handige tips!

De diepte in met je business coach voor ondernemers

Wat doet een business coach? Als je op onderzoek uitgaat, merk je dat coaches verschillende manieren van aanpakken hebben. Zo zijn er coaches die jou met name opdrachten meegeven die je in je eentje moet uitvoeren. Kan behulpzaam zijn, maar vaak kom je verder als jullie echt samen de diepte ingaan. Zoek daarom een coach die uitgebreid de tijd neemt om met jou in gesprek te gaan en waarbij er de ruimte is om al je vragen te stellen.

Een business coach voor startende ondernemers met ervaring

Je leert het meest van de meesters! Daarom is het slim om een business coach met ervaring voor ondernemen uit te kiezen, zéker als je zelf startende ondernemer bent. De kans is groter dat een coach met ervaring jou beter op weg kan helpen dan een coach die zelf ook nog in de kinderschoenen staat.

Een business coach voor ondernemers: tips om jouw ideale coach te vinden

Een business coach die weet heeft van jouw branche

Over ervaring gesproken! Het is ook verstandig om een coach te kiezen die kennis heeft van jouw branche. Dat is natuurlijk voor iedere ondernemer weer anders. Als je coach bekend is met het wereldje waarin jij werkt, kan hij of zij betere gerichte coaching bieden.

Heeft je business coach een opleiding gevolgd?

Je kunt je business coach ook vragen naar relevante opleidingen die hij of zij gevolgd heeft. Nu hoeft dat niet per se een vereiste te zijn, maar je kunt wel voor jezelf bepalen of je dat belangrijk vindt. Een tip: er zijn bepaalde keurmerken voor een gecertificeerde business coach om op te letten, waaronder NOBCO, StiR, EMCC of WABC. 

Een business coach voor ondernemers die je via-via kent

Vind je het vooraf lastig om te bepalen of je een klik zult hebben met je business coach? Dan is het slim om via-via op zoek te gaan naar een coach. Wie weet heeft een vriend of kennis van je een goede samenwerking met een coach gehad, waar jij ook mee aan de slag kunt. Wel zo’n handige manier om de ideale business coach te vinden, binnen je eigen netwerk!

Verder lezen? Beter met deadlines omgaan? 6 tips voor minder stress!

You Might Also Like