Business Lifestyle

Dít zijn de 4 redenen om een business retreat te boeken

Dít zijn de 4 redenen om een business retreat te boeken

Misschien heb je er al eens van gehoord: een business retreat. Het is een ideaal idee om hier als drukke ondernemer af en toe tijd voor uit te trekken. Wat zijn de precieze voordelen van een business retreat, ofwel een retreat weekend of workation? We lichten je er graag meer over toe!

Wat is een business retreat?

Laten we beginnen bij het begin, met een korte uitleg over business retreats. Wat houdt dit nu eigenlijk in? Het wordt soms ook wel een workation genoemd, een woord dat je misschien beter kent. Het gaat dus om een werkvakantie: werken en vrije tijd worden gecombineerd. Vaak zit daar bij een business retreat een luxe aspect bij, zoals een reis naar de zon of een luxe verblijfplaats. Een specifiek programma met bijvoorbeeld cursussen of brainstormsessies is ook een optie. Zo ga je er echt even tussenuit, om het harde werken te belonen!

Business retreats met mede-ondernemers

Het grote voordeel aan een business retreat is dat je vaak op pad gaat met mede-ondernemers. Je kunt zelfs voor retreats kiezen met ondernemers uit dezelfde branche. Zo kun je je netwerk vergroten en tips uitwisselen. Het maakt dat zo’n workation enorm inspirerend werkt!

Lees ook! 5x handige tips om succesvol te netwerken

Een inspirerende omgeving

Vaak wordt er bij een retreat weekend of week gekozen voor een inspirerende locatie om te verblijven, zeker als je voor georganiseerde retreats kiest. Aan het strand bijvoorbeeld, of juist in het bos. Zo kun je de natuur gebruiken als inspirerende omgeving, bijvoorbeeld om nieuwe ideeën op te doen of te sparren met je medereizigers! Er is in het business retreat programma vaak genoeg ruimte voor een wandeling of sporten: zo geniet je ook fysiek van een reis vol energie.

Business retreat in het buitenland: echt even weg

Hoewel er ook business retreats in eigen land zijn, ben je met een retreat in het buitenland écht even weg. Ga bijvoorbeeld op retreat naar de zon! Op die manier kun je weer even in een nieuwe mindset komen, om boordevol energie aan het werk te gaan. Het is verder zaak om je agenda leeg te hebben van afspraken. Je bent immers de deur uit, voor een vakantie met een nuttige insteek.

Retreat weekend: werken én ontspannen

Voel je je op vakantie al gauw schuldig dat je niet met je werk bezig bent? Dan is een workation wellicht des te meer iets voor jou: hier draait het om de ideale balans tussen enerzijds werken, anderzijds genieten. Zo zijn er vaak een aantal werkuren per dag, evenals soms een specifiek programma, en kan er voor en na die tijd worden genoten van vrije tijd. Je kunt zelf bepalen hoe sportief je deze vrije tijd wilt doorbrengen – denk in dat geval bijvoorbeeld aan een yoga weekend. Zo kom je tot rust tijdens zo’n business retreat, maar behaal je tegelijkertijd je werkdoelen. Perfect!

Verder lezen! Een verbouwing én werkdrukte combineren? Met deze 6 tips lukt het je!

You Might Also Like