Business

10# Businessmom: Maike staat 2 dagen voor de klas en heeft een onderwijs blog

Zoals iedere dinsdag plaats ik een blog waarin ik een businessmom interview over de combinatie van het moederschap en ondernemen en hoe zij het ervaart. Deze week is het de beurt aan juf Maike.

Wie ben je en hoe ziet jouw gezinsamenstelling eruit?
Ik ben Maike Douglas, 33 jaar. Ik ben getrouwd en heb een zoontje van vier jaar en een babydochter.

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Mijn bedrijf heet jufmaike.nl. Ik ben voornamelijk blogger voor mijn website jufmaike.nl, maar ik geef ook wel eens workshop, vooral voor onderwijsmensen.

Hoe ben je op het idee gekomen om business mom te worden?
Ik ben er een beetje ingerold. Als eerste ben ik mijn website gestart om een plek te hebben voor mijn les ideeen. Van hieruit groeide mijn site steeds verder en nu heb ik er mijn bedrijf van kunnen maken, naast dat ik ook nog twee dagen in de week voor de klas sta.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
Ik wil mijn website nog groter laten worden, ik zou wel meer workshops willen geven en hopelijk eens een boek schrijven.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben meestal wel druk en chaotisch (dan doel ik vooral op het huishouden haha), maar als ik een activiteit samen met mijn zoontje doe, ben ik heel rustig en focus ik me helemaal daarop. Zo knutselen we graag samen aan de grote tafel, die knutsels gebruik ik dan ook vaak weer voor mijn website.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Ik vind het vooral leuk om samen dingen te doen. Een spelletje, knutselen, een wandeling maken, een gesprek hebben bijvoorbeeld.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Sinds ik moeder ben, heb ik meer tijd gekregen voor mijn ondernemerschap. Dat klinkt gek, maar komt vooral omdat ik minder dagen in de week voor de klas sta. Nogal een drukke baan namelijk, leerkracht zijn.
Wel moet ik af en toe mezelf tot de orde roepen even niet ermee bezig te zijn en mijn telefoon weg te leggen. Dan is het tijd om moeder te zijn.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Ik ga er graag op uit, bijvoorbeeld een dag naar de sauna en lees veel. Maar mijn site is ook mijn hobby, dus voelt het voor mij niet als werk om ermee bezig te zijn.

Nu je een business mom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Ik werk nog twee dagen in de week voor een baas als leerkracht. Maar die combi is met mijn site juist ook fijn, met de voeten in de klei zeg maar. Nu heb ik ouderschapsverlof en ben ik dus heel lang thuis en kan ik knallen voor mijn website. Maar ik denk dat ik straks ook weer zin heb om les te geven.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Begin gewoon met je bedrijf! Kijk hoeveel tijd je ervoor uit kunt trekken en bouw het langzaam op. En: work hard, play hard.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply