Business

Businesstalk: Ik heb het gevoel dat ik stil sta

Het is al een tijdje rustig op de blog, puur omdat ik even geen inspiratie heb. Ook had ik er even geen zin in, en alles wat ik schrijf wil ik achter staan, dus dan schrijf ik liever even niets. Dat zouden overigens meer mensen moeten doen, bloggen is voor mij geen verplichting maar een uitlaatklep. Maar niet alleen qua blog heb ik het gevoel dat ik stil sta, ook qua mijn werk.

Wil ik nog wel blijven ondernemen?

Eerlijk is eerlijk, het is niet de eerste keer dat ik dit gevoel heb gehad. Ik geef het de schuld aan de drukte waarin wij leven, mijn man draait meer dan 60 uur per week. We hebben 2 peuters in huis, waarvan de jongste regelmatig ziek is (niets ernstigs, maar wel vervelend). Ook heb ik meerdere bedrijven, ik probeer alles zo goed mogelijk te doen. Ook wil ik mijn bedrijf laten groeien, maar door tijdgebrek heb ik echt het gevoel dat ik stil sta.

Om terug te komen op de vraag of ik nog wel wil blijven ondernemen, ja ik wil echt wel blijven ondernemen. Maar ik onderneem voorlopig op een laag pitje. Ik wil graag groeien, maar zoals onze situatie nu is, gaat dat gewoon niet. Ik kan dan ook niets anders doen dan de situatie te accepteren, en gewoon doen wat ik leuk vind.

Hoe nu verder

Tot voor kort nam ik vrijwel iedere klus aan, klein of groot, dat maakte me niet uit. De fout die ik daarin maakte was dat ik kleine klusjes totaal verkeerd inschatte, ik rekende altijd tekort uren waardoor ik achter de feiten aan liep. Dit leverde echt enorm veel stress op, zoveel dat ik nog maar net ontsnapte aan een burn-out. Daardoor stelde ik alles uit, en kreeg ik regelmatig mailtjes hoelang het nog zou gaan duren.

De bedoeling is nu dat ik alleen nog maar grote klussen aanneem, deze beter in ga plannen en de juiste prijs ga vragen (ook ik moet een gezin onderhouden). Daarnaast wil ik me focussen op het geven van workshops, in groep en 1 op 1. Ook komt er vanaf 2019 een online trainingsomgeving, waar mensen online een training kunnen volgen. Deze trainingen en workshops zijn uiteenlopend van het bouwen van je website in WordPress, het optimaliseren van je website voor Google, het schrijven van ijzersterke content, businesscoaching e.d.

Ook heb ik mijn webshop www.babylizz.nl waarmee we nu volop aan het groeien zijn, en natuurlijk wil ik mijn blog blijven onderhouden. Echter zal er niet iedere dag een artikel verschijnen, maar alleen wanneer ik inspiratie heb.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply